Zeytin Dalı Harekatı 5. gününde: 268 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Ocak 2018 tarihinde Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Uluslararası ajanslar da operasyonla ilgili gelişmeleri son dakika geçiyor. TSK bugüne kadar 260 terörist etkisiz hâle getirdiğini açıkladı. Operasyon açısından kritik öneme sahip Burseya Dağı'nın kontrolü tamamen sağlandı.

Zeytin Dalı Harekatı 5. gününde: 268 terörist etkisiz hale getirildi
24 Ocak 2018 - 12:23
Afrin harekâtında ilerleyen TSK ve ÖSO güçleri doğu cephesinde kritik Burseya Dağı’nın tamamında kontrolü sağladı. Bölgeye yönelik ilerleyişini sürdüren muhalifler, dünkü operasyonlarda terör örgütünün mevzilerini ele geçirerek bölgede kontrolü sağladı.
 
BATI CEPHESİ: Cinderis hattında Hamam köyü, Hatay'ın Kırıkhan ilçesi karşısındaki cepte Harmanlık köyü, Hatay'ın Hassa ilçesi karşısında bulunan cepte, Admanli köyü.
KUZEY CEPHESİ: Kilis Hisarköy güneyindeki Şankil, yine Kilis Saatli güneyinde bulunan Hayuglu, Şeyh Ubaşi, Marsava, Şeyh Horoz, Mahmud Uşağı köyleri, daha güneyde Şeyh Ömer köyü.
DOĞU CEPHESİ: Fırat Kalkanı güçlerinin denetiminde bulunan Azez ilçesinin 4 kilometre kuzeybatısında bulunan Burseya Dağı.
 
[11:52] Reuters'a konuşan terör örgütü SDG'nin (terör örgütü PKK'nın başını çektiği ve ABD'nin DAEŞ'e karşı ittifak yaptığı paravan örgüt) sözde üst düzey sorumlularından biri, onlarca yabancının Türkiye'ye karşı kendi saflarında olduğunu itiraf etti. Habere göre; ABD, İngiltere ve Almanya vatandaşları da terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD için çatışmalara giriyor.
 
[11:36] Maliye Bakanı Naci Ağbal: '(Zeytin Dalı Harekatı) Ekonomi üzerinde olumsuz bir etki getirmesi mümkün değil. Amaçlarına ulaşacak şekilde ilerliyor.'
 
[10:29] Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın terör ağına yönelik olduğunu söyledi. Kalın 'YPG'nin devlet gibi yapı kurmasına tahammül edemeyiz' dedi.
 
[09.32] Türk jetlerinin bu sabah terör mevzilerini vurması, televizyonların canlı yayınında ekrana geldi. Habertürk televizyonu kameramanı o anları kaydetti.
 
[09:03] Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Afrin'deki terör hedeflerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bölgedeki unsurlara saldırı amacıyla sızma girişiminde bulunan 8 terörist etkisiz hale getirildi.
 
[07:14] ABD'de bir panele katılan Ortadoğu uzmanı Michael Doran, ABD'nin Suriye'de yeni bir düzen kurma arayışında Türkiye yerine terör örgütü PYD/PKK ile çalışmasını eleştirerek, 'Barack Obama döneminden itibaren PYD'nin PKK'dan farklı bir şey olduğu söylendi. Kendimizi kandırıyor olmalıyız. Bunu hiçbir Türk'e anlatamazsınız.' dedi.
Star gaz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum