Dev Boyutlarda 3 Bin Yıllık Firavun Heykeli Bulundu!

Kahire’nin gecekondu bölgesinde zemindeki su havzasında bulunan 8 metre yüksekliğindeki heykelin Firavun II. Ramses’e ait olduğu tahmin ediliyor.

Dev Boyutlarda 3 Bin Yıllık Firavun Heykeli Bulundu!
18 Şubat 2020 - 20:46

Kahire’nin doğusunda Héliopolis antik kentindeki II. Ramses tapınağının yakınlarında bulunan heykel, Alman ve Mısırlı uzmanlar tarafından çok önemli bir buluntu olarak değerlendirildi. Kuvarsitten yapılma heykelin, günümüzden yaklaşık 3 bin yıl kadar önce MÖ 1279 – 1213 yılları arasında Mısır Hanedanlığında hüküm sürmüş en güçlü firavunlardan biri olan II. Ramses’i betimlediği tahmin edildi. II. Ramses 25 yaşında tahta geçmiş ve 67 yıl boyunca hüküm sürmüştü.

Heykel tam olarak Matariya’daki yapımı devam etmekte olan binaların arasındaki çamurlu araziden parçalar halinde çıkartıldı. Parçalar arasında heykelin alt kısmı, kafası, tacı, sağ kulağı ve sağ gözü bulundu. Çıkartıldığı bölge, Heliapolis antik kentinde bulunan ve zamanında bölgenin en büyük tapınaklarından biri olan Güneş tanrısı Ra’ya adanmış tapınağın yakınlarındaydı ve Heliapolis Güneş tanrısının yaşadığı yer olarak bilinirdi. Antik Mısırlılarca kutsal sayılan kent yaratılışın merkezi olarak görülürdü.

Bulunan II. Ramses heykelinin başıyla birlikte poz veren Mısırlı çocuk fotoğrafı, Mısır’ın 3 bin yıl önceki görkemi ile bugününün karşılaştırmasını gözler önüne seriyor.

Kaynak: Archaeology World https://antikyazar.com/dev-boyutlarda-3-bin-yillik-firavun-heykeli-bulundu/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum