Abhazya'daki Terk Edilmiş Tren İstasyonu

Gelemeyen Bir Tren Düşünün: Abhazya’daki Terk Edilmiş Tren İstasyonu

Abhazya'daki Terk Edilmiş Tren İstasyonu
10 Haziran 2018 - 10:42

1992 – 1993 yıllarında devam eden Gürcistan – Abhazya savaşının ardından Gürcistan’dan ayrılıp bağımsızlığını ilan eden Abhazya, savaştan sonra uzun süre terk edilmiş durumda ve tek başına kaldı. Gürcistan’ın kuzey batısında yer alan Abhazya’nın bağımsızlığını kazandıktan sonraki dönemde kültürel ve tarihi anıtların yanı sıra, abideler de bakımsız ve toz içinde görünüyor. Abhazya’daki terk edilmiş tren istasyonu da bunlardan biri. İstasyon, tüm bakımsızlığına rağmen tüm güzelliğini koruyor.

Abhazya’daki terk edilmiş tren istasyonu

Bir zamanların en unutulmaz yerleri arasında yer alan Abhazya’daki terk edilmiş tren istasyonu, meraklılarına çarpıcı pozlar veriyor. İstasyonda tüm bu pas ve tozun içinde yaşayan, dua eden ve günlük tren yolculuklarını yapan insanlar var. Bu insanları merak etmeye ve insanların yaşantılarının nasıl olduğunu düşünmeye çalıştığınızda, her fotoğraf karesinin ayrı ve etkileyici bir nostalji havası taşıdığına şahit oluyorsunuz. Hatta fotoğraflara baktığınızda buradaki insanların sanki yeni ayrıldığını hissediyorsunuz.

Fotoğrafçı  Ilya Varlamov tarafından çekilen fotoğraflarda, terk edilen istasyon oldukça etkileyici gözüküyor. Rus mimarisinin etkileri, çürümeye terk edilmiş binalarda kendisini hissettiriyor.

Güzelliğini hala koruyor

Yıllarca ihmal edilmiş olmasına rağmen, istasyon iç mimarisi ile güzelliğini hala koruyor. Mahogany raflar, klasik sütunlar ve   sıva işleri, Abhazya’nın eski güzelliklerini ve mimarisini yansıtıyor. Bölgenin sorunları ve bozgun yılları göz önüne alındığında, istasyonun hala tüm güzelliği ile sağlam kalmaya çalıştığı söylenebilir.

Kaynak:https://www.milliyetemlak.com/dergi/abhazyadaki-terk-edilmis-tren-istasyonu/#utm_source=gazetevatan.com&utm_medium=referral&utm_campaign=manset&utm_term=dergi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum