4 ülke Türkiye'ye karşı birleşti, ABD casusluğa başladı!

4 ülke Türkiye’ye karşı birleşti, ABD casusluğa başladı! Denizden kuşatma planları...

4 ülke Türkiye'ye karşı birleşti, ABD casusluğa başladı!
29 Ağustos 2018 - 07:53

15 Temmuz darbesi, ekonomik saldırı ve diplomatik atakların ardından, şimdi de denizlerden Türkiye’yi kuşatma planları başladı.

İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın Türkiye’ye karşı imzaladığı “iş birliği” anlaşmasından sonra, ABD de Ege’de casusluk faaliyetlerine başladı.

ABD’nin Ege’deki faaliyetlerine, Türkiye ile yaşadığı gerilimin ardından Suriye’ye radar sistemi kurduğu gün başlaması dikkat çekti.

ABD, Türkiye’yi kontrolü altına alamadı. Bir şizofreni başımıza salarak darbe yapmaya çalıştı, başaramayınca itibar suikastına girişti, onu da beceremeyince ekonomik saldırıya kalkıştı ve diplomatik atağa geçti!..

Tüm bunlara rağmen Türkiye’nin diz çökmemesi üzerine ABD, yine kalleşçe fikirlerini hayata geçirmek için Türkiye sınırlarında faaliyetlere başladı.

ABD’nin dün, Suriye-Türkiye sınırında yeni bir radar sistemi kurduğu bildirilmişti.

ABD'nin aynı gün Ege’de uçaklarla casusluk faaliyetlerine başladığı öğrenildi.

Yunanistan’da yayın yapan Real gazetesi önemli bir iddiayı gündemine taşıdı.

Gazetede yayınlanan makalede, ABD'nin Ege denizi dahil olmak üzere bölgede keşif uçuşlarına başladığı belirtildi.

Gazete, NATO'nun Yunan sahil güvenlik ekipleri ve donanmasına Ege denizinde keşif yapan 50 şüpheli deniz aracının listesini verdiğini iddia etti.

Habere göre, balıkçı gemileri, yelkenliler ve seyir gemilerinin aralarında bulunduğu 50 aracın bilgi toplamak amacıyla bölgede olduğu tespit edildi.

Gemilerin yalnıza Yunan askeri tesisleri ve eylemleri ile değil, Yunanistan bölgesinde varlığını arttıran ABD’nin eylemleriyle de ilgilendiği aktarıldı.

"Ege denizinde casusluk oyunları" başlıklı makalede "ABD, Larissa’daki üste uçakları daha modern olanlarıyla değiştiriyor ve bu uçaklar Ege denizi de dahil olmak üzere bölgede keşif uçuşu yapıyor" ifadeleri yer aldı.

Ulusal’daki habere göre ayrıca, Ankara ile Atina arasındaki ilişkilerde 2 Yunan askerin serbest bırakılmasından sonra bir gelişme olmadığı ifade edildi. Türkiye’nin Ege denizinde pozisyonunu güçlendirme sinyali verdiğine dikkat çekildi.

Haberin devamı: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/fotogaleri/4-ulke-turkiye-ye-karsi-birlesti-abd-casusluga-basladi-denizden-kusatma-planlari--15569.aspx?O=14

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum