"Yunus Emre'nin İzinde" paneli düzenlendi

"Yunus Emre'nin İzinde" panelinde Yunus Emre anlatıldı.

"Yunus Emre'nin İzinde" paneli düzenlendi
05 Kasım 2021 - 10:18
Manisa İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı tarafından organize edilen "Yunus Emre'nin İzinde" Paneli büyük ilgi gördü.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonunda gerçekleştirilen "Yunus Emre’nin İzinde" panelinin açılış konuşmasını yapan Manisa Müftüsü Mustafa Soykök yaptı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdulgaffar Aslan’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Erdoğan ’Yunus Emre ve Tasavvuf’, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Karabulut ’Yunus Emre’de gönül’, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Uzman Tarihçi-Yazar Naci Yengin ’Yunus Emre ve Manisa’, Manisa İl Müftülüğünden Manisa Vaizi Dr. Ahmet Erdinçli ’Yunus Emre’nin şiirlerinde Allah ve Peygamber sevgisi’ konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Bir Naci Yengin,Yüksel Abalı ve Kenan Erdoğan dahil 7 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Yunus Emre'nin anlatıldığı panelde "Yunus Emre ve Manisa" konulu konuşma yapan ve "Yunus Emre'nin İzinde" kitabının yazarı Naci YENGİN'in konuşması dikkat çekti. Yengin "Tapduk Emre ve Yunus Emre'nin gerçek mezarlarının Kula-Emre Köyünde olabileceğine dair bilgi ve bulguların her geçen gün arttığını bu konuda daha detaylı araştırmaların yapılması gerektiğini" vurguladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum