Yunanistan'dan küstah tehdit: Türkiye'yi kınayın yoksa yeni Ukrayna olur

Yunanistan'dan küstah tehdit: Türkiye'yi kınayın yoksa yeni Ukrayna olur
08 Eylül 2022 - 21:09

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan ile ilgili açıklamasının ardından Atina yönetimi, Avrupa kamuoyuna Türkiye’yi kınamaları için küstah bir çağrı yaptı. Mektupta, gözdağı içeren ifadelere yer veren Yunanistan, AB’yi alenen tehdit etti. Yunanistan, “Dünya Türkiye’yi derhal kınamalı, aksi takdirde Avrupa Ukrayna’nın ardından yeni bir savaş riskiyle karşı karşıya kalacaktır” diyerek AB’ye ve Türkiye’ye gözdağı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir etkinlikte, Yunanistan’a “Tarihe dön bir bak. İzmir’i unutma, Adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz. Bir gece ansızın gelebiliriz.” sözleri üzerine Yunanistan, Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM) ve NATO’ya art arda şikâyet mektubu yolladı. ABD Dışişleri Bakanlığı’da Erdoğan’ın sözleri üzerine “Yunanistan’ın adalar üzerindeki egemenliği sorgulanamaz” diyerek Yunanistan’a destek verdi.

YUNANİSTAN’DAN KÜSTAH TEHDİT

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias imzalı son mektupta AB ve Türkiye alenen tehdit edildi. Mektupta Türkiye’nin Yunanistan’a gösterdiği tepkilerin son verilmemesi halinde Avrupa’nın “yeni bir Ukrayna” haline gelebileceği söylemleri yer aldığı öğrenildi. Yunanistan, Türkiye’nin kendilerini tehdit ettiğini ve kınanması gerektiğini bildirdi.

Haber Merkezi
08 Eylül 2022, 14:26
Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum