Yeni Türkiye dergisi Sibirya özel sayısı yayınlandı

Yeni Türkiye dergisi Eylül-Ekim 2023 Sibirya özel sayısını satışa sundu. 51 makalenin yer aldığı dergide Kazan Tatar tarihçi, yazar Roza Kurban'ın "Hadi Atlasi ve Sibir Tarihi" başlıklı makalesi yer alıyor.

Yeni Türkiye dergisi Sibirya özel sayısı yayınlandı
30 Kasım 2023 - 14:54

Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi tarafından çıkarılan Yeni Türkiye dergisinin Sibirya özel sayısı çıktı. 51 makalenin yer aldığı Sibirya konulu Eylül-Ekim 2023 sayısında; çok sayıda yazar, akademisyen ve tarihçi bulunuyor. 252 sayfadan ve iki ciltten oluşan dergi, yoğun ilgi görüyor.

KAZAN TATAR TARİHÇİ ROZA KURBAN HADİ ATLASİ VE SİBİRYA MAKALESİ İLE YENİ TÜRKİYE DERGİSİNDE YER ALDI

Kazan Tatarı tarihçi, yazar Roza Kurban da özel sayıda "Hadi Atlasi (1876-1938) ve Sibir Tarihi" başlıklı makalesiyle yer aldı. Kurban makalesinde Çarlık Rusya'sının Kazan Tatarlarına yönelik baskısını ve zorbalığını konu aldığı makalesinde aynı zamanda Kazan Tatarı eğitimci, yazar, tarihçi Hadi Atlasi yer verdi. Kurban makalesine şöyle başlıyor:

"Savaşta veya tehlikeli bir durumda yararlılık gösteren insanlara kahraman, kutsal ülkü veya inanç uğruna ölenlere ise şehit denir. Kazan Tatarları, uzun tarihi süreç içerisinde birçok kahraman yaratmış, ülkü ve inanç uğruna şehit vermiş bir millettir..." 

Makalenin tamamını okumak için Yeni Türkiye dergisinin internet sayfasındaki PDF'ye ulaşabilirsiniz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum