YAĞMUR BİRCAN YAZDI: ZAMANIN DEĞERİ

Bugün sahip olduğunuz şeyler yarın olmayabilir ,yaşadığınız o olayın tam o anda tadını çıkarın . Hayatınız boyunca yaptığınız şeylere geri dönüp baktığınızda “keşke “ kelimesini kullanmamak için zamanı iyi yönetmelisiniz .

YAĞMUR BİRCAN YAZDI: ZAMANIN DEĞERİ
14 Eylül 2020 - 21:38 - Güncelleme: 14 Eylül 2020 - 21:42
                               ZAMANIN DEĞERİ
Sahip olduğumuz eşyalarımızı , arabamızı , evimizi bir gün kaybedebiliriz ve sonrada yenilerini alabiliriz fakat zamanımızı kaybedince geri getiremeyiz . Bu yüzden zamanı iyi değerlendirmeliyiz . Boşa geçen sadece birkaç saniye bile bize bir şeyler kaybettirebilir . Mesela herkesin mutlaka bildiği ve gördüğü bir örnek verelim:
Sınavlar...
Genellikle üniversite sınavlarında birkaç saniye yüzünden sınava giremeyenleri görüyoruz . Sırf zamanı ayarlayamadığı ve doğru kullanamadığı için bir sene daha çalışıp yeniden aynı strese giriyorlar . Buna benzer durumlarla karşılaşmamak için zamanı iyi kullanmamız gerekiyor . Fakat son dönemlerde zaman kavramına dikkat ettiğimiz söylenemez .
Zamanı farkında olmasak bile çok boşa harcıyoruz. Zamanınızı iyi değerlendirin derken her anınızı planlayıp ona göre yaşayın demiyorum . Ben planlı yaşama düşüncesini de pek desteklemiyorum . Demek istediğim tek şey gereksiz işlerle değerli vaktinizi yok etmeyin . Hiç birşey yapmamak yerine en azından ders çalışabiliriz , kitap okuyabiliriz , müzik dinleyebilir ve spor yapabiliriz .
Bugün sahip olduğunuz şeyler yarın olmayabilir ,yaşadığınız o olayın tam o anda tadını çıkarın . Hayatınız boyunca yaptığınız şeylere geri dönüp baktığınızda “keşke “ kelimesini kullanmamak için zamanı iyi yönetmelisiniz . Zaman kavramı ne kadar basit görünse bile hayatımızın her anında bizimle olan bir kavram ve biz zamanın değerini bilemeyebiliyoruz . Peki zaman olmasaydı ne olurdu ? Yaşantımız çok düzensiz olurdu ,her şey karmaşık olurdu , uyku düzeni , çalışma düzeni olmazdı . Yani gerçekten çok zor bir durumda kalırdık .
Şimdi zamanımız varken istediklerimizi yapmalı ve boşa zaman geçirmemeliyiz . Neleri yapmak istiyorsak şuanda yapmalıyız çünkü yarın bunun için geç olabilir .
                                                                                                                                    Yağmur Bircan

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Cem Genç
    3 yıl önce
    Harika bir bakış açısı olmuş yüreğinize kaleminize sağlık Yağmur Hanım