Virüse karşı Türk aşısı yolda

Aşı geliştirmede kritik aşama Türk bilim insanları corona virüsü izole etti!.

Virüse karşı Türk aşısı yolda
08 Nisan 2020 - 22:16 - Güncelleme: 08 Nisan 2020 - 22:42

Ankara ve Kayseri’deki aşı merkezlerinde Türk bilim inşaları yaptığı çalışmalar sonucun corona virüsü izole etmeyi başardı. Aşı geliştirmede kritik anlama gelen bu süreçten sonra peki şimdi ne olacak? Aşı ne zaman insanların kullanımına sunulabilecek? Bundan sonraki aşamalar neler? ‘Corona virüsü izole etmek’ demek ne anlama geliyor? A Haber canlı yayınına konuk olan Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış tüm bu soruların yanıtı verdi.

Virüsün izole edilmesinin ne anlama geldiğini anlatan Çalış, "Geliştirilebilecek aşıların ve ilacın bu virüse yapacağı etkinliği ortaya koymak. Elde ettiğiniz bir ürün virüse ne kadar zarar veriyor? Virüsü öldürebiliyor mu? İşte bu aşamalara geçebilmeniz için bu virüsü ayırt etmeniz gerekiyor. Tüm aşı ve ilaç çalışmalarında virüsü izole etmek yani ayırt etmek gerekiyor." dedi.

AŞI VE İLAÇ BULMAK İÇİN TÜRK BİLİM İNSANLARI İLK ADIMI ATTI

Türk bilim inşalarının virüse aşı ve ilaç bulunabilmesi için ilk aşama olan virüsü izole etme yani ayırt etmek aşamasını başarıyla sonuçlandırıldığını söyleyen Çalışkan, çalışmalarda yeni bir sürece girildiğini söyledi.

Kaynak: https://www.ahaber.com.tr/video/gundem-videolari/son-dakika-asi-gelistirmede-kritik-asama-turk-bilim-insanlari-corona-virusu-izole-etti-peki-simdi-ne-olacak-iste-yaniti-video

.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum