UMUTLU BİR BEKLEYİŞ: Emine AKBOĞA

Gezmeli insan baharda. Yürümeli bilmediği sokaklarda. Ve gülümsemeli tanımadığı insanlara...

UMUTLU BİR BEKLEYİŞ: Emine AKBOĞA
18 Mart 2017 - 22:43 - Güncelleme: 19 Mart 2017 - 19:23

Bahar, adıyla umut saçan gelişiyle yüreğimizi ısıtan mevsim. Sokaktaki erik ağacının açtığı ilk çiçek habercisi oluyor kutlu günlerin. Artık ellerde taşınan montlar hadi artık diyor, gelsin sıcak günler. Ve küçük bir çocuğun gözlerinde görüyorum geldiğini baharın. İçimde çocuksu bir p parıltı. Aynı parıltıyı arkadaşımda da görüyorum . Pazarda portakal aldığım teyzenin gözlerinde aynı çocuksu parıltı.

Sokaklarda insanlar kışın dışarı çıkamamanin acısını çıkartıyorlar. Gezmeli insan baharda. Yürümeli bilmedigi sokaklarda. Ve gülümsemeli tanımadığı insanlara... Yüzlerinde nedensiz tebessümler görüyorum insanların. Biliyorum ki yeşillenen filizlenen, kış boyu saklandığı kabuktan tomurcuklanarak çıkan yeni hayatlar səbəb buna. Dışarıda futbol oynayan çocuklar haber veriyor baharı.

Sokaklari renklendiren çocuklar. Ah cıvıl cıvıl sokaklar...Her sabah daha bir farkına varıyorum bittiğini kışın. Soluk masaya düşen portakal rengi gün ışığı kalbimde yeşeren umutların habercisi adeta.rnHer zerrede, her bakışta, her adımda gelen baharın umudu. rnAçmakta olan çiçeklerin mest edici kokusu.rnİnsanların içine yayılan nedensiz enerji ve mutluluk. Anlıyoruz ki bahar gerçekten geldi. Bizi yenilemek için...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum