UKRAYNA BAŞBAKANI ŞMIGAL, FUAT OKTAY İLE KIRIM TATARLARI İÇİN KONUT İNŞA PROJESİNİ GÖRÜŞTÜ

UKRAYNA BAŞBAKANI ŞMIGAL, FUAT OKTAY İLE KIRIM TATARLARI İÇİN KONUT İNŞA PROJESİNİ GÖRÜŞTÜ
01 Aralık 2020 - 19:44

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal, Türkiye ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bir araya geldi. Görüşme sırasında taraflar iki ülke arasındaki iş birliği konularını ve Kırım Tatarları için konut inşa projesini ele aldı.

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal, 29 Kasım-2 Aralık 2020 tarihleri arasında Türkiye’ye gerçekleştirdiği çalışma ziyareti sırasında 30 Kasım günü Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında taraflar, ortak yatırım projeleri, serbest ticaret bölgesinin kurulması ve Kırım Tatarları için konut inşaatı konularını masaya yatırdı.

“HEDEFİMİZ UKRAYNA EKONOMİSİNİN POTANSİYELİNİ HAYATA GEÇİRMEK”

Ukrayna Bakanlar Kurulundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan, Ukrayna’nın tüm yönetim organlarının politikasının temelini oluşturması gereken 30 öncelikli kalkınma vektörü belirlediğini ve yatırımı çekme konusunun, temel önceliklerden biri olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Bugün Ukrayna Hükumeti tarafından gerçekleştirilen tüm ekonomik reformların temel amacı, ülkenin ekonomik kalkınması ve yaşam standartlarının iyileştirilmesidir. Hedefimiz Ukrayna ekonomisinin potansiyelini hayata geçirmek ve ülkeyi başarılı kılmaktır.”

Bunun yanı sıra Denıs Şmıgal ve Fuat Oktay, Türk şirketlerinin Ukrayna’da faaliyet yürütmesi ve yeni yatırımcıları çekmek için kamu-özel ortaklığının geliştirilmesi de dahil olmak üzere iş ortamını iyileştirme mekanizmaları konularını ele aldılar.

“SERBEST TİCARET ANLAŞMASI TİCARETİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTIRACAK”

Yakın zamanda Ukrayna-Türkiye Çalışma Grubunun 3. Toplantısı’nın yapılacağını belirten Şmıgal, “Türkiye Cumhuriyeti, kamu-özel ortaklığı formülüne dayalı büyük ölçekli altyapı projeleri alanında başarılı bir deneyime sahip.” ifadesini kullandı ve Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin tamamlanmasının Ukrayna ile Türkiye arasındaki ticareti önemli ölçüde artıracağını ve ikili ticari ilişkileri yeni bir seviyeye getireceğini vurguladı.

KIRIM TATARLARI İÇİN KONUT İNŞA PROJESİ

Görüşme sırasında ayrıca, Rus işgali altındaki Kırım’ı terk edip Ukrayna’nın ana kısmına yerleşmek zorunda kalan Kırım Tatarları için konut inşa projesinin de görüşülürken, Ukrayna Başbakanı Şmıgal, “Şu anda, ilgili Memorandum ve Anlaşmanın son halini hazırlamak için konut inşaatının yerleri ve her biri için daire sayısı üzerinde çalışıyoruz. Bu önemli projeyi hayata geçirmeye başlamak için anlaşma metinlerinin bir an önce onaylanmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’nin Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklediğini ve Kırım’ın işgalini tanımadığını bir kez daha kaydetti.

Kırım Haber Ajansı - QHA

qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum