KAZAKİSTANLI DEMİRYOLU İŞÇİSİ IMANBEK ZEYKENOV GRAMMY'E ADAY

KAZAKİSTANLI DEMİRYOLU İŞÇİSİ IMANBEK ZEYKENOV GRAMMY'E ADAY
01 Aralık 2020 - 19:49

Kazakistan’da Altay Dağları’nın batısında kalan bir köyde doğup büyüyen 20 yaşındaki demiryolu işçisi Imanbek Zeykenov, yaptığı remix ile Grammy adayı oldu. Zeykenov, En İyi Remixed Kayıt kategorisinde RAC, Morgan Page, Louie Vega ve Haywyre gibi isimlerle yarışacak.

Kazakistan’ın yükselen genç yıldızı Imanbek Zeykenov, 2020 yılının Kasım ayının son haftası açıklanan Grammy Ödülleri adaylarının arasına girerek, Saint Jhn’in “Roses” remixiyle 63. Grammy Ödülleri’ne aday gösterildi. 20 yaşındaki demiryolu işçisi Imanbek Zeykenov’un remixini yaptığı şarkının popülerlik açısından orijinal parçadan daha üstün olduğu düşünülüyor. Zeykenov, En İyi Remixed Kayıt kategorisinde RAC, Morgan Page, Louie Vega ve Haywyre gibi isimlerle yarışacak.

YOUTUBE DERSLERİYLE ÖĞRENDİ

Küçük bir köyde yaşayan ve demiryolu mühendisliği okuyan ancak geçen yılın Aralık ayına kadar, yerel tren istasyonunda günlük işçilik yapan Zeykenov, 2019 yazında Guyana asıllı ABD’li rapçi ve şarkıcı Saint Jhn’in “Roses” adlı şarkısını keşfetti ve hayatı değişti. Zeykenov, Saint Jhn’in 2016 şarkısı “Roses” için yaptığı remixini yayımladıktan sonra 2019 yazında ün kazandı. The New York Times’a verdiği demeçte, “Avrupa’daki listelerde Birleşik Krallık’ta 1 numara oldu ve tüm dünyayı havaya uçurdu.” diyen Zeikenov, “Şu an nerede olduğumu anlıyorum, başarımın gerçekten küresel olduğunu. Şimdi sadece tek vuruşta bir mucize olmadığımı kanıtlamam gerekiyor.” dedi.

20 yaşındaki genç yetenek Zeykenov, yerel DJ’ler ve yapımcılardan etkilendiğini ve elektronik müzik yapımını YouTube dersleriyle öğrendiğini söyledi.

EN ÇOK DİNLENEN 100 PARÇA ARASINDA

Zeykenov’un şarkısı, Spotify’da şu anda 1 milyardan fazla akışı var ve şu anda en çok dinlenen ilk 100 parça arasında. Ayrıca Shazam platformunda tüm zamanların en çok aranan parçaları arasında ilk 20’de yer alıyor. Zeykenov, ekim ayında Usher ve Marshmello ile 23 Ekim’den bu yana YouTube’da 8,4 milyon görüntülemeye ulaşan “Too Much” adlı bir mix yayımladı . Bir hafta sonra Zeikenov ve Don Diablo, “Kill Me Better” adlı parçalarını yayımladı.

“GRAMMY’E ADAY GÖSTERİLMEM ŞAŞILACAK BİR ŞEY Mİ?”

Adaylığının açıklanmasının ardından Imanbek Zeykenov Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Grammy’ye aday gösterildim! Oldukça beklenmedik mi? Her neyse beni destekleyen herkese çok teşekkürler.” dedi. Gelecek yıl ocak ayında yapılması planlanan Grammy’de, Imanbek Zeikenov’un ödülü alma şansı yüksek görünüyor.


Zeykenov’un Grammy ödüllerine aday gösterilmesinin ardından konuya ilişkin olarak Türk basınından NTV Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe’nin 30 Kasım’da seslendirdiği video haberi ise şöyle: 

https://www.youtube.com/watch?v=ajY9hXSYnOI&feature=emb_title

Kırım Haber Ajansı - QHA

qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum