Türkmenistan Cumhurbaşkanı, Anayasa Günü ve Devlet Bayrağı ile yurttaşları tebrik etti

“Anayasa Günü'nü ve Türkmenistan Devlet Bayrağı'nı içtenlikle kutluyorum - yüksek manevi yükseliş atmosferinde geniş çapta ve ciddiyetle kutlanan önemli bir tarih!

Türkmenistan Cumhurbaşkanı, Anayasa Günü ve Devlet Bayrağı ile yurttaşları tebrik etti
18 Mayıs 2021 - 14:47 - Güncelleme: 18 Mayıs 2021 - 18:28

Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'un şenlikli konuşmasını okurken, sloganı “Türkmenistan Barış ve Güvenin Anavatanıdır” sloganıyla bu bayram şerefine düzenlenen etkinliklerin halkımıza büyük başarılara ilham vereceğine eminim! .
Mesajda belirtildiği gibi, Anayasa, bağımsızlık ve kalıcı tarafsızlık için sarsılmaz bir yasal dayanaktır ve Türkmen halılarının süslemelerinin, barışın sembolü olarak zeytin dallarının, beş yıldızın ve a Birliğimizi yansıtan hilal milletin malıdır.

“Yerli halkımızın müreffeh hayatı, Türkmenistan'ın dünyanın gelişmiş ülkelerinden birine dönüşmesi adına iddialı programları, sosyo-ekonomik ve sosyo-politik dönüşümleri başarıyla uyguluyor, demokratik ve adil bir yapı inşa ediyoruz. toplum. Anayasamızı toplumun ve devletin gelişme aşamasına ve zamanın gereklerine göre sürekli iyileştiriyoruz.

Ülkemizde uygulanmakta olan anayasa reformları, ülkenin refahını ve halkın refahını sağlamak için tasarlanmıştır. Türkmenistan Milli Cenevizinin iki meclisli sisteminin oluşturulmasıyla, bağımsız tarafsız devletimizin yaşamında yeni bir aşama başladı.

Egemen Türkmen devletinin ulusal çıkarlarını güvence altına almak için tasarlanan kapsamlı reformların bir parçası olarak, bilim ve teknolojinin gelişmiş başarılarını, en iyi dünya uygulamalarını kullanarak, modern şehirlerin, kasabaların ve köylerin, eğitim ve sağlık hizmetlerinin inşasında örnek bir yaklaşım sergiliyoruz. kurumlar, oteller, büyük sanayi kümeleri., otobanlar ve Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan sınır ötesi gaz boru hattı. Bütün bunlar, demokratik ve laik Türkmen devletinin bir refah ülkesi olarak dünya otoritesini daha da artırıyor.

Kalıcı statüsü dünya toplumu tarafından tanınan ve Anayasamızda yer alan pozitif tarafsızlığın ana hükümleri ve hedeflerinin rehberliğinde  , barış ve iyi komşuluk ilkelerini destekleyen egemen bir devlet olarak Anavatan'ın itibarını sürekli olarak artırıyoruz. Ek olarak, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Bağımsız Devletler Topluluğu, Şangay İşbirliği Örgütü, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Bağlantısızlar gibi önde gelen uluslararası yapılarla siyasi, ekonomik ve kültürel etkileşimi genişletiyoruz. Hareket, İslam İşbirliği Teşkilatı ve diğer ülkelerle.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 73. oturumunda "2021 - Uluslararası Barış ve Güven Yılı" Kararının kabulü, barış ve dostluğu güçlendirme adına çabalarımızın dünya kamuoyu tarafından tanınması oldu. Gelecek için büyük hedefimiz, demokratik olarak gelişmiş, yasal ve laik bir devlet olan egemen Anavatan'ın konumlarının kapsamlı bir şekilde güçlendirilmesidir ”diyor Başkanın Konuşması.

Devlet başkanı mesajını sonlandırarak Türkmenistan halkına sağlık, müreffeh ve mutlu bir yaşam ve çalışmalarında büyük başarılar diledi.

 

Kaynak: https://tdh.gov.tm/ru/post/27376/prezident-turkmenistana-pozdravil-sootechestvennikov-s-dnyom-konstitucii-i-gosudarstvennogo-flaga


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum