"Türkmenistan kültür, sanat ve fotoğraf sergisi" Ankara'da Milli Kütüphane'de açıldı.

Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Sultanbek Raev, Türkmenistan'ın bağımsızlığının 30. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen fotoğraf sergisine katıldı.

"Türkmenistan kültür, sanat ve fotoğraf sergisi" Ankara'da Milli Kütüphane'de açıldı.
20 Ağustos 2021 - 10:55
Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Sultanbek Raev, Türkmenistan'ın bağımsızlığının 30. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen fotoğraf sergisine katıldı.
Etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Ishankuli Amanliev, Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burcu Eyisoy Dalkıran, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Çakıcı, Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Sultanbek Raev ve Türk Konseyi Üye Devletlerinin Ankara’da kain Büyükelçileri, Türkiye'den hükümet yetkilileri ve bürokratların katılımıyla gerçekleştirildi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam yaptığı açılış konuşmasında Türklerin ana yurdunun Orta Asya olduğunu vurgulayarak, Türkmenistan'ın diğer Türk halklarıyla birlikte ortak ve geniş bir ailenin parçası olduğunu kaydetti. Etkinliğin önemine vurgu yapan Çam, "Atalarımızdan bize miras kalan manevi değerlerin nesiller boyu yaşatılmasını istiyoruz. Türk halkları olarak birlik ve beraberlik içinde yaşamak için birlikte çalışamaya devam edeceğiz” dedi.
Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Türk Konseyi ve TÜRKSOY gibi kuruluşların Türkmenistan ile yakın ilişkiler içinde olmasından duydukları memnuniyeti ifade etti.
Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Isankuli Amanliyev yaptığı konuşmada, kültür ve sanatın ülkesinin dış politikasında önemli bir yer taşıdığını belirtti. Büyükelçi: “Gelişme sürecimizde önemli bir faktör olan kültürel konular, yeni dönemin taleplerini karşılarken Türkmenistan'ın demokratik ve sosyoekonomik gelişimi için önemli bir potansiyel sunmaktadır” dedi.
Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Sultanbek Raev açılışta misafirlere hitap ederek, Türkmenistan'ın Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Üye Devletleri arasında bulunmasının Türk devletleri arasındaki işbirliği için büyük önem taşıdığını kaydetti. 
S.Raev, Türkmenistan'ın kalkınma ve gelişiminin tüm Türk devletlerini gururlandırdığını, Türk Konseyi'nin Türkmenistan ile yakın işbirliği içinde olduğunu ve ortak değerlerin korunması hususunda aynı hassasiyete sahip olduklarını vurguladı.
Konuşmaların ardından, Türkmenistan’dan fotoğrafların, Türkmen sanatçıların tablo ve eserlerinin, Türkmen kültürüne ait giysi ve objelerin yer aldığı sergi misafirlerin ziyaretine açıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum