Türk Konseyi devlet başkanları, Türkistan'da toplanacak

Türk Konseyi devlet başkanları, Türkistan'da toplanacak
21 Mart 2021 - 22:03

Türk Konseyi (Türk Dili Konuşan Ülkeler) Devlet Başkanları Gayri Resmi Zirvesi mart ayı sonu Türk Dünyası’nın manevi başkenti Türkistan’da gerçekleştirilecek. Zirveye, 6 ülkenin yanı sıra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

Türk Konseyi Devlet Başkanları 31 Mart 2021’de Kazakistan’ın Türkistan şehrinde toplanacak. Türk Konseyinden yapılan açıklamaya göre Kazakistan’ın kurucu ilk Cumhurbaşkanı Elbaşı Nursultan Nazarbayev’in inisiyatifiyle Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları (Türk Konseyi) Gayri Resmi Zirvesi Türk Dünyası’nın manevi başkenti Türkistan’da bir araya gelecek.

“Türk Dünyasının Manevi Başkenti” temasıyla toplanacak zirveye ev sahibi Kazakistan’ın kurucu ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Japarov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın katılması bekleniyor.

TÜRKİSTAN ŞEHRİ “TÜRK DÜNYASININ MANEVİ BAŞKENTİ” İLAN EDİLECEK

Zirvede devlet başkanları, Türk Dili Konuşan Ülkeler arasındaki işbirliğinin mevcut durumu ve geleceğini ele alacak, Türk Dünyasını ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda ve Örgütün güçlendirilmesine yönelik hususlarda görüş alışverişinde bulunacak.
Zirvede, Türkistan şehri “Türk Dünyasının Manevi Başkenti” olarak ilan edilecek ve toplantının sonuç belgesi olan “Türkistan Bildirgesi” liderler tarafından imzalanacak.


Kırım Haber Ajansı - QHA

Ayyıldız Huri Kaptan
21 Mart 2021, 11:27

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum