"Doğumunun 170. Yıldönümünde İsmail Gaspıralı" paneli gerçekleştirildi

"Doğumunun 170. Yıldönümünde İsmail Gaspıralı" paneli gerçekleştirildi
21 Mart 2021 - 22:00

Türk dünyasında aydınlanmanın büyük öncüsü İsmail Gaspıralı’nın hayatı ve fikirleri konuşulduğu “Doğumunun 170. yılında İsmail Gaspıralı” Paneli düzenlendi. Panel Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin işbirliğinde gerçekleştirildi.

Çevrimiçi olarak Zoom platformu üzerinden 21 Mart 2020 tarihinde “Doğumunun 170. yılında İsmail Gaspıralı” Paneli düzenlendi. Doğumunun 170. yıl dönümünde, “dilde, fikirde ve işte birlik” şiarıyla Türk dünyasında milli uyanışın öncüsü olarak kabul edilen Kırım Tatar fikir adamı İsmail Gaspıralı’yı anmak için organize dilen panel, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin işbirliğinde gerçekleştirildi. Panele Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Başkanı Refat Çubarov da katıldı.

Sunuş ve takdimleri Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Genel Sekreteri Av. Namık Kemal Bayar‘ın üstlendiği panelin açılış konuşmasını YTB Başkanı Abdullah Eren yaptı. Ardından sırasıyla; Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü doktora öğrencisi Ufuk Aykol “İsmail Bey Gaspıralı’nın Hayatı ve Şahsiyeti”, Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Türkiye Gençlik Koordinatörü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Araştırma Görevlisi Fethi Kurtiy Şahin “Gaspıralı’nın Fikir ve Siyaset Hayatımıza Etkileri”, İsmail Bey Gaspıralı’nın torunu, Kırım Tatar dili öğretmeni Gülnar Seyitvanieva “Sınır Aşan Etkileriyle Gaspıralı ve Tercüman Gazetesi” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdi. Panelin kapanış konuşmasını KTMM Başkanı Refat Çubarov yaptı.

Panelin tamamının video kaydını Kırım Derneği Genel Merkezi’nin Facebook sayfası üzerinden bu bağlantıya tıklayarak seyredebilirsiniz.


Kırım Haber Ajansı - QHA

Mehmet Berk Yaltırık
21 Mart 2021, 18:40

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum