TÜRK KIZILAY'IN AZERBAYCAN İÇİN 4 TIR'LIK YARDIM KONVOYU YOLA ÇIKTI

TÜRK KIZILAY'IN AZERBAYCAN İÇİN 4 TIR'LIK YARDIM KONVOYU YOLA ÇIKTI
09 Ekim 2020 - 17:34

Türk Kızılay’ı, Azerbaycan-Ermenistan arasında devam eden çatışmalar nedeniyle Azerbaycan’a destek vermek amacıyla 4 TIR malzeme gönderdi.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalardan etkilenen bölge halkına ulaştırılmak üzere, Azerbaycan’a acil insani yardım malzemesi taşıyan Türk Kızılay’ın konvoyu bugün yola çıktı.

Türk Kızılay Etimesgut Yerleşkesi’nde 4 TIR’dan oluşan konvoy için uğurlama töreni düzenlendi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Azerbaycan Kızılay Pare Cemiyeti ile süreci çok yakın izlediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Çok sayıda sivil kayıpların olduğu, sivil bölgelerin, aralarında okulların, hastanelerin ve kamu tesislerinin de yer aldığı farklı alanların ağır topçu ateşi altında kaldığı, sivil yerleşim alanlarında da patlamamış mühimmatların bulunduğu, bunlardan kaynaklanan nedenlerle insanların can korkusuyla evlerinin bodrumlarına saklandığı, çıkmadığı ya da bulunduğu mahalleleri terk ettiği haberleri bu anlamda bizlere ulaştırıldı.”

AZERBAYCAN KIZILAY PARE CEMİYETİ’İNİN TALEBİ DİKKATE ALINDI

Genel Başkan Kınık, 2 gün önce Azerbaycan Kızılay Pare Cemiyeti Başkanı ile yaptıkları görüşme sonucu, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile oluşabilecek büyük nüfus hareketliliklerine karşı hazır olmak için kendilerinden yardım talep edildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“BÖLGEDE TANSİYON YÜKSEKTİ, HAZIRLIKLARIMIZ VARDI”

“İki farklı cemiyetiz ama tek bir ulusal Kızılay gibi hareket ederiz. Her zaman elimizde ne varsa o anlamda kendileriyle paylaşmak için hazır olduğumuzu ifade ettik. Şu anda Azerbaycan Kızılay Pare Cemiyetinin talepleri doğrultusunda, 250 adet 16 metrekarelik, 6 kişinin barınabileceği afet çadırı, 3 bin battaniye, 500 yatak, 288 mutfak seti, yaklaşık 1,2 milyon liralık insani yardım malzemesini, 4 tırla birlikte öncü afet araçlarımız, 3 afet uzmanımızla Azerbaycan bölgesine uğurlayacağız. Geçen sene sonunda Dağlık Karabağ bölgesine Azerbaycan Kızılay Pare Cemiyeti Başkanı ile yaptığımız ziyaretlerde de bölgedeki ihtiyaçları tespit etmiştik. Bölgedeki tansiyon zaten yüksekti ve bu anlamda hazırlıklarımız vardı. Türk Kızılay olarak o bölgedeki her türlü krizde ve insani ihtiyaç durumunda yanlarında olduk, şimdi de yanlarındayız.”

Kınık, sadece Dağlık Karabağ değil Gence ve Berde rayonlarını da hedef alan topçu ateşlerinin sivil bölgeleri etkilediğini dile getirerek bütün dünyanın da bunu gördüğünü ifade etti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum