Türk dizileri Bosna Hersek'te Türkiye sevgisini artırıyor

Dünyanın birçok ülkesinde ilgiyle izlenen Türk dizileri, Balkan ülkesi Bosna Hersek'te de Türkiye'ye, Türk kültürüne ve Türkçeye ilginin artmasını sağlıyor. Kaynak Yeniçağ: Türk dizileri Bosna Hersek'te Türkiye sevgisini artırıyor

Türk dizileri Bosna Hersek'te Türkiye sevgisini artırıyor
16 Kasım 2019 - 12:59

Ülke çapında yayın yapan neredeyse tüm kanallarda karşılaşılabilen Türk dizileri, bazılarında Türkçe öğrenme isteğini ortaya çıkarırken, bazılarında ise Türkiye'ye dair güzel anılarını tazeliyor.

7'den 70'e her yaş grubundan izleyicilerin yakından takip ettiği Türk dizileri, genel olarak Türkiye sevdasının artmasına da vesile olurken, Türk kültürünü ve geleneklerini de Bosnalıların evine taşıyor.

"Öyle Bir Geçer Zaman Ki", "Kınalı Kar", "Yaralı Kuşlar", "Kuzey-Güney", "Elif", "Dila Hanım" ve "Bütün Çocuklarım" dizilerinin yanınlandığı OBN televizyon kanalı, ülkede Türk dizilerinin yoğun olarak yayınlandığı kanallardan biri olarak ön plana çıkıyor.

OBN Halkla İlişkiler Müdürü Sasa Martic, Türk dizilerinin yeni bölümlerinin yayınlandığı saatlerde kanalın reyting rekorları kırdığını belirterek, tüm Avrupa'da Türk dizilerinin yayınlandığı televizyon kanalları arasında reytingi en yüksek olan kanal olduklarını dile getirdi.

Dizi seçimlerini Bosna halkının nabzına göre yaptıklarını aktaran Martic, yakın geçmişte başından acı olaylar geçen Bosnalıların belki de bu nedenle acıklı dizileri daha çok sevdiğini ifade etti.

Martic, zaman zaman çekimleri süren Türk dizilerinin setlerini de ziyaret ettiklerini ve oyuncularla röportajlar yaptıklarını belirterek, "Türk oyuncular da Bosna Hersek'i ve Bosna Hersek halkını çok seviyor. Aslında bu karşılıklı bir sevgi." ifadelerini kullandı.

DİZİLER TÜRKÇEYE İLGİYİ ARTIRIYOR

Saraybosnalı üniversite öğrencisi Benjamin Hadzihasanovic de yaklaşık altı yıldır yoğun bir şekilde izlediği Türk dizileri sayesinde Türkçe öğrendi.

Dilini geliştirmek için bu yıl Yunus Emre Enstitüsünün kurslarına da katılan Hadzihasanovic, "Daha önce hiç Türkçe bilmiyordum. Diziler sayesinde bu dili öğrendim." dedi.

Haberin devamı için;

Kaynak Yeniçağ: Türk dizileri Bosna Hersek'te Türkiye sevgisini artırıyor https://www.yenicaggazetesi.com.tr/turk-dizileri-bosna-hersekte-turkiye-sevgisini-artiriyor-256481h.htm

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum