TİME'A GÖRE 2020'NİN EN İYİ 10 FİLM LİSTESİ

TİME 2020'nin en iyi filmlerini açıkladı.

TİME'A GÖRE 2020'NİN EN İYİ 10 FİLM LİSTESİ
04 Ocak 2021 - 14:27 - Güncelleme: 04 Ocak 2021 - 18:29
Time, 2020 film listesini açıkladı. İşte tam liste:

10- Bill ve Ted Face the Music, Dean Parisot



Başrollerini Keanu Reeves, Alex Winter, Kristen Schaal'ın paylaştığı filmde, kendilerine zamanda 
yolculuk macerası sırasında evreni kurtaracakları söylenir ve California, San Dimas'tan iki sözde rockçı, kendilerini hala popüler bir şarkı söylemeye ve kaderlerini gerçekleştirmeye çalışan orta yaşlı babalar olarak bulurlar.

9- Bayan Juneteenth, Channing Godfrey Peoples



Channing Godfrey Peoples'ın ilk uzun metrajlı filmi Miss Juneteenth Amerikan drama filminde; Nicole Beharie, Kendrick Sampson ve Alexis Chikaeze'nin oynuyor.

8- NomadlandChloé Zhao



 Chloé Zhao'nun yönettiği 2020 Amerikan drama filminin başrollerini, Frances McDormand, Gay DeForest, Patricia Grier üstleniyor.

7- Wolfwalkers, Tomm Moore ve Ross Stewart



Animasyonlu bir fantastik macera filmi olan Wolfwalker, The Secret of Kells ve Song of the Sea'nin serisinin üçüncü filmidir.

6- Emma, Autumn de Wilde



Başrollerini Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy, Mia Goth, Miranda Hart, Josh O'Connor ve Callum Turner'ın paylaştığı filmde, Jane Austen'ın öyküsü konu ediniyor.

5- Lovers Rock, Steve McQueen



McQueen ve Courttia Newland'ın ortak yazdığı romantik filmde, Micheal Ward ve Amarah-Jae St. Aubyn'i 1980'de Batı Londra'da ev partisinde tanışan iki sevgili olarak oynuyor.

4- David Byrne’s American UtopiaSpike Lee



David Byrne'nin senaryosundan çıkan müzikal filmin başrolünü de David Byrne , Jacqueline Acevedo , Gustavo Di Dalva üstleniyor.

3- The Trial of the Chicago 7,  Aaron Sorkin



Senaryo ve yönetmenliğini Aaron Sorkin'in üstlendiği film, Amerikan tarihi hukuk dramasıdır.

2- Collective, Alexander Nanau



Bir Romanya belgesel filmi olan Collective'in, yapımcılığını, senaristliğini ve yönetmenliğini üstleniyor Alexander Nanau. Film, Yolsuzluğu ve kötü yönetimi foyasını ortaya çıkarmaya çalışan gazetecilerin hikayesini ele alıyor.

Ve işte listenin birinci filmi: 

1- First Cow, Kelly Reichardt



Kelly Reichardt ve Jonathan Raymond'un, The Half Life romanından esinlenerek çekilen drama filminin yönetmenliğini de Kelly Reichardt üstleniyor. Filmin konusu ise girdikleri işte başarılı olmaları, bir ineğe bağlı olan iki adamın hikayesidir.

Kaynak: https://time.com/5914535/best-movies-2020/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum