Tek Millet, Üç Devlet, Tek Yürek!

5-7 Haziran tarihlerinde Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Macaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin parlamento başkanları, TÜRK PA'nın 13. Genel Kurul toplantısına katılmak üzere Bakü'yü ziyaret etti.

Tek Millet, Üç Devlet, Tek Yürek!
10 Haziran 2024 - 12:16 - Güncelleme: 10 Haziran 2024 - 13:11
TÜRK PA 13. Genel Kurul Toplantısı'nın ardından resmi temaslarına Bakü'de devam eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ali Asadov ve Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova tarafından kabul edildi. 
TBMM Başkanı Zorlu Tore, Atatürk Lisesi'nin son toplantı etkinliğine katılarak mezunlara hitap ederek başarılar diledi. 
Azerbaycan Cumhuriyeti Gençlik Yardım Fonu ve İşadamları Dernekleri Birliği'nin düzenlediği etkinliklere katılan TBMM Başkanı Zorlu Töre, Kuzey Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesine değinerek, halklarımız arasındaki kardeşliğin devamını diledi. sonsuz ol.
Türk dünyasında birlik ve eşitliğin aktif savunucusu olarak bilinen Zorlu Töre, Bakü'de bulunduğu süre boyunca büyük lider Haydar Aliyev'in kabrini ve Daguştu Parkı'nda bulunan Şehitler Sokak'ı ziyaret etti. 
Töre Bey'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın mezarından getirdiği bir avuç toprak, Haydar Aliyev'in mezarının üzerine döküldü, ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Şehitliği'nden getirdiği toprak da döküldü. Dağlık Park'taki şehitlerin mezarları üzerinde. 
Meclis Başkanı, bu törenle "Kan kana, can cana" kavuştuğunu belirterek, Azerbaycan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'a "Tek Millet, Üç Devlet" adını verdi.
TBMM Başkanı Zorlu Toren'e Azerbaycan ziyaretinde KKTC Milletvekilleri İzlem Gürçag Alturga, Fide Gürşat, TBMM Genel Sekreteri İrem Uygun, Protokol Sorumlusu İlknur Sallı, Basın Sözcüsü Burhan Janbaz, KKTC Azerbaycan Temsilcisi Sayın Bayan Eşlik etti. Ufuk Turganer ve protokol temsilcileri. Ziyaret kapsamında Bakü'nün Sahil Bulvarı, Haydar Aliyev Merkezi, İçerişeher ve Halı Müzesi ile tanışan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Zorlu Töre, Azerbaycan'ın kadim Türk geleneklerine sadık kaldığını vurguladı. ve harika bir kültüre sahip. 
Kuzey Kıbrıs Cumhuriyet Meclisi heyetine Bakü'de bulunduğu süre içerisinde Azerbaycan-Kuzey Kıbrıs Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Javanshir Feyziyev ve diğer milletvekilleri de eşlik etti. TBMM Başkanı Zorlu Töre, heyetiyle birlikte bugün Azerbaycan'dan ayrıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Zorlu Töre ayrılırken, ülkemize yaptığı ziyaretten memnun kaldığını, memleketi Kuzey Kıbrıs'a Azerbaycan Türklerinin sevgi ve muhabbetiyle dolu güzel anılarla döndüğünü söyledi.
Yolun açık olsun! Kardeşliğimiz daim ve sarsılmaz olsun!

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum