SURİYE NEREYE? - Ali BADEMCİ

SURİYE NEREYE? - Ali BADEMCİ
05 Şubat 2020 - 19:49 - Güncelleme: 05 Şubat 2020 - 19:57

SURİYE NEREYE?

Rusya ve rejim güçleri tarafından şehid edilen askerlerimiz olayından sonra TSK. beklenen tepkiyi gösterdi ve hain-provakatör cepheye top ve havan saldırıları düzenleyerek 1’e karşı 10 Türk düşmanının canını aldı.. Rusya ile münasebetlerimiz bozulmasın diye el-kol bağlı mı duralım!, Rusya habertdar edilmiş ve koordinatlar verilmiş acaba şaka yapıldığını mı sanıyorlardı ? Binlerce kilometreden bir azınlıkğın daveti ile gelmeyi meşru sayıyorsun da Türkiye’nin sınırlarını koruması ne zamandan beri meşru addedilmez.. Belli ki ciddiye almıyorlar ve Türkiye’nin sessiz kalacağını sanıyorlardı. İyi mi oldu, bunu zaman gösterecek ki en azından TSK’nın şakasının olmadığı anlaşılmış olacaktır.

Ne güzel olmuş da, ana muhalefet de geri adım atmış ve bu safhada Esad ile görşülmesinin doğru olmadığı bizzat Kılıçtaroğlu tarafından açıklanmış.. Helâl olsun Meral Akşener’e! Ne de olsa bizim ocaktan geçmiş,”Gökkubbeyi başlarına yıkın” diyor, en azından millet vicdanını rahatlatmıştır.MHP’nın iki ileri bir geri hareketlerini ciddiye almaya değmez de,Perinçek biberlenmiş, aman dikkat edin “Rusya ile ipleri germiyelim” buyuruyor. İdlip ve Kuneytra başta olmak üzere rejim ve Rusya’nın elinde bulunan yerlere Türkiye’yi Soçi ve Astana’da onlar davet etmemişler miydi? Rejim de, İran da, Rusya da Türkiye’nin varlığını kabul etmemiş miydi? Elbette emperyalizmin kuralları değişmiyor! Ha doğu ha batı; anlaşmalar bozulmak için yapılıyor! Barış Pınarı harekat bölgesinde ABD ve Rusya’nın kalleşliği unutulmuş değildir! Rejim Halep’de kapalı kapılar arkasında insanlık dışı jenoside devam ediyor, bilmiyor görmüyor muyuz?

Geçen gün yazdık, Türkiye’de 400 bin civarında Bayır-Bucak ve Halepli Türkmen var.. Onları evlerine döndürmek için ne bekliyoruz! Bayır Bucaklıllar “Biz hazırız “ diye mesaj göndermiş.. Teşekkür ediyoruz.. Açın kapıları herkes toprağına ve evine dönsün.. yanlarına aralarında sorun bulunmayan rejim karşıtı Araplar’ı da alsınlar.. Bir an evvel Lazkiye- Yayladağı arası Akdeniz kıyısının Rusya’nın eline geçmesini önleyelim.Baytır Bucak’ın doğu ve kuzeydoğusu İdlip, M4 karayoluna kadar zaman geçirmeden Hatay’da bulunan göçmenleri gönderin ki sınırlarımızı emniyet altına alalım.. Afrin ve Carablus’da zaman zaman terör eylemleri meydana geliyor, bunlara göz açtırmamak gerekiyor. Barış Pınar’ı ağır ağır kaldığı yerden devam etmeli ve Türkiye’den göçmenler buraya yerleştirilmelidir!

İngiliz ve Fransızlar’ın cedvelle çizdiği sınırlar artık yok! ABD Irak’ın üzerine oturdu ve işgalde Türkiye’den müsamaha gördü.. Şimdi Doğu Suriye’de petrol yataklarına kayıyor! Rusya’nın tarihi emeli Akdeniz kıyısıdır, onları Tartus’a hapsetmek gerekmiyor mu? Suriye’nın bölünmesini istemeyen Türkiye bu ülkenin her yerinde olmalıdır, bu hususta azınlık diktatörü ve katil Esad’dan icazet almak zorunda değildir! Milyonlar Türkiye’ye akıyor ve ülkenin düzenini bozuyor! Gerek uluslararası anlaşmalar, gerekse BM. kararları ve Adana mutabakatı Türkiye’ye hak veriyor ve sınırlarını koruma meşriyeti sağlıyor. Daha ne duruıyoruz ?

Suriye fiilen üçe bölünmüş, tek başına Türkiye bu sün’i ülkenin bütünlüğünü sağlamıyorsa ne yapalım? Dağılırsa dağılsın, Türkiye hesabını bütünlük kadar dağılma yönünde de yapmalıdır. Çünkü Rusya istediği kadar destek versin, isterse bir milyon asker getirsin, %10 azınlığın iktidarını devam ettiremez. Dünya 50 yıl önceki dünya değildir, insanlar demokrasi istiyor! Hele hele 4-5 milyon Suriyeli Türkiye’yi gördüksen sonra diktatörlüğe boyun eğer mi?

Türkiye için göç meselesi en az PKK/PYD meselesi kadar önemlidir. Sedece Suriye göçmenlerine 40 milyar dolar harcanmış, üç hareket ve devam eden müdahil durumumuzun masraflarını da bir köşeye yazın! Asgari ücretle, düşük emekli maaşları ile ayın sonunu getiren vatandaş kahramandır!ABD Irak’ı işgal ederken Türkiye başını kuma gömdü, şimdi Suriye’de atak davranarak oradaki haklarımıza da yaklaşabiliriz! Hiçbir emperyal güc Türkiye’yi enayi saymamalıdır. Binlerce kilometre uzaklardan gelenler burunumuzun dibine bakmayı nasıl engeleyebilir! Ne olacaksa olsun, devletimiizn daha atak olmasını istiyoruz.

Ali BADEMCİ

(05.02.2020)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum