RÜSTEM UMEROV'DAN "VATANSIZLIĞI BİTİRME KAMPANYASI"NA KATILIM ÇAĞRISI

RÜSTEM UMEROV'DAN "VATANSIZLIĞI BİTİRME KAMPANYASI"NA KATILIM ÇAĞRISI
15 Kasım 2020 - 11:52

Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, UNHCR’nin “IBELONG-Vatansızlığı Bitirme Kampanyasına” kampanyasına katıldığını duyurdu. Umerov, “IBelong kampanyasına katılın!” çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) Ukrayna’daki temsilcisi UNHCR Ukrayna-Birleşmiş Milletler Ukrayna’daki Mülteciler Yüksek Komiserliğiniişaret ederek “Görünmez Çocuklar: Vatansızlık Riski Altında” çalışması olduğunu belirtti.

Ukrayna Parlamentosunun Kırım Tatar Milletvekili Rüstem Umerov, Facebook hesabı üzerinden dün yaptığı paylaşımla“BMMYK’nin BM Mülteci Ajansı tarafından 2024 yılına kadar vatansızlığı ortadan kaldırmak için başlatılan #IBelong küresel kampanyasına katıldım.” dedi.

Umerov, Rusya’nın saldırganlığı ve Kırım’ın ilhak teşebbüsü nedeniyle, Kırım’da doğan ve geçici olarak işgal edilen Donetsk ve Luhansk bölgelerindeki pek çok çocuğun Ukrayna doğum belgesi alma şansı olmadığına dikkati çekti. Umerov, bu kişi kategorileri arasında, eğitime erişim, sağlık hizmetleri ve ikamet seçimi bağlamında onlar için ek engeller oluşturabilecek bir vatansızlık riski olduğunu vurguladı. Umerov,“I Belong girişimine katılın!” çağrısında bulundu.

UKRAYNA’DAKİ “GÖRÜNMEZ ÇOCUKLAR: VATANSIZLIK RİSKİ ALTINDA” KAMPANYASI

UNHCR Ukrayna-Birleşmiş Milletler Ukrayna’daki Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin 11 Kasım tarihinde “Görünmez Çocuklar: Vatansızlık Riski Altında” kampanyasına ilişkin duyurusuşöyle:

“12-15 Kasım tarihlerinde, çocuklar arasında vatansızlık risklerini önlemeye adanmış büyük bir oyuncak ayı heykeli dört günlüğüne ÜÇ Gulliver (Alışveriş Merkezi) zemin katta duracak.

Görünmez Çocuklar: Vatansızlık Riski Altında başlıklı bu enstalasyonu (sanat çalışması), Ukrayna hükumeti tarafından kontrol edilmeyen bölgelerde doğan ve Ukrayna doğum belgesi almayan çocuklar için potansiyel vatansızlık riskleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Sizi bir oyuncak ayı ile selfie çekmeye ve haklara erişimi sağlamak için doğum kaydının önemini vurgulayan sosyal ağlarda paylaşmaya davet ediyoruz.

Lütfen hashtag’leri kullanın: #IBelong #EndStatelessness #Evet
Random.org aracılığıyla rastgele seçilen üç kazanan, UNHCR’den markalı ayılar alacak.

Adres: Gulliver Alışveriş Merkezi (zemin kat), Sq. Spor 1a”

Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum