Petrol fiyatları neden düşüyor? Petrol fiyatlarındaki düşüş Türkiye'yi nasıl etkiler?

Petrol fiyatları neden düşüyor? Petrol fiyatlarındaki düşüş Türkiye'yi nasıl etkiler?
13 Mart 2020 - 20:43

PETROL FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

OPEC ve OPEC+ görüşmelerinde Rusya’nın üretim de kısıtlamalara yanaşmaması nedeniyle uzun zamandır devam eden anlaşmazlıklar malesef sonuçlandırılamıyor. Yapılan OPEC+ görüşmelerinde sonuç çıkmayınca Suudi Arabistan petrol üretimini günlük olarak 10 milyon varilin üzerine çıkaracağını açıkladı. Suudi Arabistan’ın petrol uygulamaalrından dolayı petrol fiyatı yüzde 30’dan aşağılara düşerek 31.92 dolara kadar gerilemiştir.

PETROL FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ TÜRKİYE’Yİ NASIL ETKİLER?

Petrol ve enerji kaynakları konusunda uzman isimlerin yaptıkları açıklamalara göre petrol fiyatlarındaki düşüş ilk eolarak petrolü üreten ülkelerin ekonomisini etkileyecek. Dolayısı ile Türkiye petrol üreten değil tüketen bir ülke olması nedeniyle ilk etapta fiyatların düşmesinden faydalanacaktır. Fakat petrol üreten Rusya, Suudi Arabistan ve Amerika gibi ülkeler fiyatların düşmesi nedeni ile daha az sayıda varil petrol üretmeye veya piyasaya satmaya başlayacaklar. Dolayısı ile uzun vadede Türkiye’nin de alacağı petrol azalacağı için fiyatlar artacaktır.

Kaynak: https://www.eansiklopedi.com/petrol-fiyatlari-neden-dusuyor-petrol-fiyatlarindaki-dusus-turkiyeyi-nasil-etkiler/?fbclid=IwAR0QPgDytzJkp4UPVaZMPWfV2WqoYEVojkW73q7urJBSeDLP_Oy29L7ZEaM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum