PAKİSTAN: ABD'NİN TÜRKİYE'YE YÖNELİK YAPTIRIMLARINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ

PAKİSTAN: ABD'NİN TÜRKİYE'YE YÖNELİK YAPTIRIMLARINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ
17 Aralık 2020 - 01:00

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Türkiye’ye yönelik yaptırım uygulamasından derin endişe duyduğunu açıkladı. Bakanlık, her zaman olduğu gibi Türk halkı ve hükumetinin yanında olmaya devam edeceğini kaydetti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından, ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım uygulaması ile ilgili bugün bir açıklama yapıldı. Pakistan’ın prensip olarak herhangi bir ülkeye karşı tek taraflı zorlayıcı önlemlerin uygulanmasına karşı olduğu belirtildi.

“TÜRKİYE’NİN BÖLGESEL VE ULUSLARARASI BARIŞTAKİ ROLÜ PAHA BİÇİLEMEZ”

Açıklamada, Pakistan’ın Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası barış ve istikrara yönelik paha biçilemez rolünü kabul ve takdir ettiği vurgulanırken İslamabad yönetiminin, ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım uygulaması konusunda “derin endişe” duyulduğuna dikkat çekildi.

“PAKİSTAN HER ZAMAN TÜRKİYE’NİN YANINDA OLACAK”

Pakistan halkı ve hükumetinin, Türk halkı ve hükümetine ulusal güvenlik, barış ve refah arayışında güçlü desteğinin yinelendiği açıklamada, İslamabad yönetiminin her zaman olduğu gibi bu ortak hedeflere ulaşma yolunda Türkiye’nin yanında olmaya devam edeceği kaydedildi.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum