MEB'den karne notu kararı!

MEB'den karne notu kararı!
16 Ocak 2021 - 01:08

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanlarıyla şekilleneceğini, yüz yüze sınavların ise temelde karne notuna yansımayacağını açıkladı. Öte yandan karnesinde yazılı sınavlardan aldığı notları görmek isteyen kişilerin, okula başvuruda bulunabileceği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs dönemindeki yeni karne düzenini bugün açıkladı. İlk ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanlarıyla belirleneceği, yüz yüze sınavların karne notuna yansımayacağı kaydedildi. Öte yandan karnesinde sınav sonuçlarını görmek isteyen öğrencilerin de okullara başvurarak karneye işlenmesini talep edebileceği bildirildi.

PUAN BELİRLEMESİ HANGİ SINIFTA NASIL OLACAK?

Dönem puanı belirlenirken, 1. 2. ve 3. sınıflarda dönem sonu işlemleri, ilgili yönetmelikte belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecek. 4. sınıflarda dönem puanı, ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalamasıyla hesaplanacak. 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak. Bu uygulamalar birinci dönemle sınırlı tutulacak.

Qırım Haber Ajansı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum