Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümünü kutlamaları

Malazgirt ve Ahlat’ta Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümünü kutlamak adına yapılan hazırlıkların sonuna gelindi.

Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümünü kutlamaları
25 Ağustos 2020 - 10:48 - Güncelleme: 25 Ağustos 2020 - 15:52

Muş'un Malazgirt ve Bitlis'in Ahlak ilçelerinde hazırlıklar tamamlanıyor. Ulu Zafer'in yıl dönümünde Malazgirt ilçe merkezi Türk bayrakları ile kırmızı beyaz renklere boyandı. Peki Malazgirt meydan muharebesi kimler arasında oldu? Malazgirt Zaferi ne zaman? İşte gelişmeler…

MALAZGİRT MEYDAN MUHAREBESİ KİMLER ARASINDA OLDU

Muş'un Malazgirt ilçesinde devam eden çalışmaları denetleyen AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, bazı açıklamalarda bulundu ve Malazgirt Zaferinin yıl dönümü kutlamalarının, Sultan Alparslan'ın değerini gösterecek şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yapılacağını belirtti.

Bu yıl dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sosyal mesafe, maske kullanımı, temizlik kurallarına uyularak, etkinliklerin geçen seneye oranla daha az sayıda kişinin katılımı ile gerçekleştirileceğini duyurdu.

Salgın olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malazgirt ve Ahlat'ı unutmamasının çok önemli olduğunu söyleyen Yaktı, Cumhurbaşkanı'nın Ahlatta bir gece kaldıktan sonra milli parkta halk ile buluşacağını söyledi. Alanı gezdiğini, çok güzel işler başarıldığını, bu etkinliklerin devam etmesinde destek olan Cumhurbaşkanı ve Okçular Vakfı'na teşekkür dileklerini iletmeyi de ihmal etmedi.

Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın da Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü için hazırlıkların sonuna geldiklerini söyledi.

26 AĞUSTOS 1071 'MALAZGİRT ZAFERİ'NİN 949. YIL DÖNÜMÜ'

Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071'de, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans İmparatorluğu Romen Diyojen arasında gerçekleşti. Alp Arslan'ın zaferi ile neticelenen Malazgirt Muharebesi Türklere Anadolu'nun kapılarının kesin olarak açıldığı son muharabesinin ismidir.

1071 senesinde Malazgirt'te elde edilen büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna uzanan yolda atılan ilk adım olmuştur. Tarihin akışına yön vermiştir ve tarih boyunca pekçok zafer kazanmış olsakta Anadolu'da elde edilen iki büyük zaferin birincisi bunun olduğu ortadadır. Birinci olarak 26 Ağustos 1071'de kazanılmış Malazgirt Zaferi ikincisi ise 26 Ağustos 1922 Başkumandanlık Meydan Muharebesidir.


Kaynak: https://www.karar.com/malazgirt-zaferi-ne-zaman-malazgirt-meydan-muharebesi-kimler-arasinda-oldu-1581882

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum