KKTC CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI ZORLU TÖRE RESMİ TEMASLARDA BULUNMAK ÜZERE AZERBAYCAN'A GELDİ

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, TÜRKPA'nın 13. Genel Kuruluna katılmak üzere Azerbaycan'a resmi ziyarette bulunuyor.

KKTC CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI ZORLU TÖRE RESMİ TEMASLARDA BULUNMAK ÜZERE AZERBAYCAN'A GELDİ
07 Haziran 2024 - 12:31 - Güncelleme: 07 Haziran 2024 - 12:36
Azerbaycan MM Başkanı'nın resmi daveti üzerine Bakü'ye gelen Zorlu Töre temaslarını sürdürüyor.
 Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi'nin (TÜRKPA) "Türk dünyası için yeşil ufuklar: Yeşil gündemin uygulanmasında Parlamentoların rolü" konulu 13. Genel Kurul Toplantısına katılacak olan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve heyeti  Haydar Aliyev adına Uluslararası Havalimanı'nda Azerbaycan Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Millet vekili Cavanşir Feyziyev, TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er ve  KKTC'nin Azerbaycan Temsilcisi Ufuk Arca Turganer terefinden karşılandı. 
 Sayın Meclis Başkanı, Azerbaycan'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve özlemle beklediği toplantılara katılacağını söyledi. Devletlerimiz arasındaki ilişkilerde kültürel, sosyo-politik gelişmelerin daha parlak olacağına inandığını ifade eden Zorlu Töre, beklentisinin KKTC'nin TÜRKPA'ya tam üye olması yönünde olduğunu kaydetti. Türk devletleriyle ilişkilerin artmasını beklediklerini söyleyen Meclis Başkanı, Azerbaycan'ın bu anlamda kilit ülke olduğunu söyledi.
Kardeş Azerbaycan halkına selamlarını ileten Zorlu Töre, "Birliğimiz daha da güçlenecektir" diyerek, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin giderek daha da geliştirilmesine büyük inanç duyduğunu ifade etti. 

 Milli Meclis Üyesi, Azerbaycan-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Dr. Cavanşir Feyziyev konuşmasında şu özel noktaya dikkat çekti: "Cumhuriyet Meclisi Başkanı, iki ülke parlamentolarında dostluk grubunun kurulmasının ardından ilk kez Bakü'yü ziyaret ediyor. Sayın Cavanşir Feyziyev KKTC parlamentosu heyetini Azerbaycan'da görmekten mutluluk duyduğunu ve iki ülke parlamentoları arasındaki ilişkilerin daha da artacağına inandığını" vurguladı. 
Belirtelim ki, sayın Zorlu Töre başkanlığında Bakü'yü ziyaret eden heyette Ulusal Birlik Partisi Milletvekili İzlem Gürcağ Altuğra, Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Fide Kurşat ve Cumhuriyet Meclisi Özel Sekreteri İrem Uygun  yer almaktadır.

Haberi hazırlayan: Hayale Zerrabkızı/Azerbaycan Temsilcisi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum