KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Rum yönetimi, şahsıma ve halkıma karşı büyük bir operasyon başlattı

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Rum yönetimi, şahsıma ve halkıma karşı büyük bir operasyon başlattı
06 Mayıs 2021 - 17:36

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cenevre’deki gayriresmi Kıbrıs konferansında, Kıbrıs’ta egemen eşitliğe dayalı önerileri, Türkiye’nin de desteğiyle müzakere masasına koymalarının uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar, buna bağlı olarak Rum yönetiminin ve ona bağlı medyanın, KKTC vatandaşlarına yönelik asılsız iddiaları ortaya attığını vurguladı. Şahsının da bu gerçek dışı ithamlara ve propagandaya maruz kaldığını ifade eden Tatar, “Rum Yönetiminin KKTC’ye, Kıbrıs Türk halkına ve şahsıma karşı büyük bir operasyon başlattığını görmekteyiz.” dedi.

Rum lider Anastasiadis’in Paskalya Bayramı’na ilişkin mesajında, Kıbrıslı Türklere vatandaşımız olarak hitap etmesinin ardından başlayan kimlik tartışmasına ilişkin anlaşmazlık devam ediyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis’in açıklamaları ile bazı gazetelerde yer alan şahsına yönelik iddialara yazılı yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Tatar, farklı maksatlarla pek çok KKTC vatandaşının “Kıbrıs Cumhuriyeti” kimliği ile pasaportunu aldığını ancak bunun KKTC vatandaşlarının Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olduğu anlamına gelmediğini belirtti. Tatar, bu olayın Rum zihniyetinin dayatmasının bir sonucu olduğunu ve bu zihniyeti şimdi de siyasi amaçları doğrultusunda kullanmaya çalıştıklarının altını çizdi.

“TÜRKİYE TARAFINDAN DESTEKLENEN ÖNERİMİZ BÜYÜK YANKI UYANDIRDI”

Cumhurbaşkanı Tatar, “Cenevre’de gerçekleşen gayriresmi 5 BM toplantısında, halkımız ve bölgenin en güçlü ülkesi Türkiye tarafından desteklenen eşit egemen iki devletin iş birliğine dayalı önerimizi müzakere masasına koymamız büyük yankı yaratırken Rum Yönetiminin KKTC’ye, Kıbrıs Türk halkına ve şahsıma karşı büyük bir operasyon başlattığını görmekteyiz.” ifadelerine yer verdi.

İlgili haber: KKTC, Cenevre’de BM’ye 6 maddelik öneri sundu

ANASTASİADİS’İN GERÇEK DIŞI İDDİALARINA YANIT

Tatar, Rum lider Anastasiadis’in, Paskalya mesajında Kıbrıs Türklerinin Rum devletine dönüşen Kıbrıs Cumhuriyeti’nin vatandaşları olduğunu ileri sürdüğünü hatırlatarak, Anastasiadis’in daha sonra yaptığı açıklamada da gerçek dışı iddiasını güçlendirebilmek için “97 bin Kıbrıslı Türk’ün Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği ile pasaportunu aldığını” açıkladığını ancak bunun nedenlerini gizlediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar: Anastasiadis küstah görmek istiyorsa aynaya bakmalı - Kıbrıs Gazetesi - Kıbrıs Haber, KKTC Son Dakika ve Gündem Haberleri

“ANASTASİADİS’İN ‘KIBRISLI TÜRKLER BİZİM VATANDAŞLARIMIZDIR’ AÇIKLAMASININ HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR”

Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği veya pasaportu alanların Rum Yönetimi ile herhangi bir vatandaşlık bağı olmadığı gibi bu insanların kendi devletleri olan KKTC’de yaşamakta olduğuna vurgu yapan Tatar, “Vatandaşlık görevlerini KKTC devletine karşı yerine getirmektedirler. Bu nedenle, Anastasiadis’in ‘Kıbrıslı Türkler bizim vatandaşlarımızdır’ açıklamasının hiçbir değeri yoktur ve belirttiğim gibi bu sadece siyasi amaçlara yöneliktir.” diye tepkisini sürdürdü.

“RUM GAZETELERİ İLE EŞ ZAMANLI HABERLERİN YAPILMASI DİKKAT ÇEKİCİ”

Cumhurbaşkanı Tatar, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Bu arada, bazı gazeteler ile Rum gazeteleri eş zamanlı olarak benim ‘Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu kullandığımı’ ileri sürerek bazı haberler üretilmiştir. Bu haberlerin nerelerde üretilip nasıl servis edildiği de bilgimizdedir. İleri sürülen bu haberler yeni olmayıp bu konuda ilk haber 2010 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Cumhurbaşkanı adayını engellemek için yapılmış, şahsım ve UBP’nin bütün bakanlarının ‘Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu kullandıkları’ ileri sürülmüştü. Şimdi de Kıbrıs konusunun kritik aşamasında Rum gazeteleri ile eş zamanlı olarak bu haberlerin yapılması oldukça dikkat çekicidir.”

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ayyıldız Huri Kaptan
06 Mayıs 2021, 12:23

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum