KARANTİNADAKİ BATI TRAKYA TÜRK KÖYÜNE HAKARET EDEN YUNAN VEKİLE DAVA AÇILDI!

KARANTİNADAKİ BATI TRAKYA TÜRK KÖYÜNE HAKARET EDEN YUNAN VEKİLE DAVA AÇILDI!
01 Nisan 2020 - 19:26 - Güncelleme: 01 Nisan 2020 - 19:31

Batı Trakya’da koronavirüs vakası görülmesi sonrasında karantina altına alınan Türk köyüne hakaretler yağdıran ırkçı Yunan vekile karşı harekete geçildi.

Irkçılık suçu içeren eylemleri takip eden “Irkçı Suçlar Gözlemevi” adına Uluslararası Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Direktörü Panayotis Dimitras, aşırı milliyetçi Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) Partisi Başkanı Kiriakos Velopulos hakkında suç duyurusunda bulundu.

KÖYLÜLER, VİRÜSÜ TÜRKİYE’DEN GETİRDİ SUÇLAMASI

“Irkçı Suçlar Gözlemevi” tarafından Emniyet Müdürlüğüne yapılan suç duyurusu metninde, Velopulos’un Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile azınlık köyü olan Şahin halkını Ankara’nın casusu olmakla suçlaması ve Türkiye’ye sürekli girip çıkan köy halkının virüsü bölgeye bulaştırdığını ima etmesinin bölge halkı ile temsilcilerinin öfkesine sebep olduğu ve kamu düzenini tehlikeye attığı vurgulandı.

Suç duyurusu metninde, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Şahin kökenli İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek ve Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin Velopulos’un açıklamalarını kınayan paylaşımlarına ve açıklamalarına da yer verildi. Metinde, bir siyasi parti lideri tarafından yapılan söz konusu paylaşımın, ayrımcılığa ve nefrete teşvik ettiğine dikkat çekildi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

https://qha.com.tr/haberler/karantinadaki-bati-trakya-turk-koyune-hakaret-eden-yunan-vekile-dava-acildi/181290/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum