İsmail Kemal Aydemir yazdı: Mescidi Aksa

Ve geçtiğimiz hafta ne oldu biliyor musunuz? İslam İşbirliği Örgütü acilen toplantı kararı alıp durumu kınadı!

İsmail Kemal Aydemir yazdı: Mescidi Aksa
01 Ağustos 2017 - 19:04 - Güncelleme: 02 Ağustos 2017 - 12:38

Mescidi Aksa

İsrail’in geçtiğimiz hafta ilk kıblemiz olan Mescidi Arsa’da yapmış olduğu haksız uygulamalar, dünyadan her kesimin tepkisini çekmiş ve olay uluslararası bir boyut kazanarak tepkiler çığ gibi büyümüştür.

Şimdi İsrail’in Filistin halkına yapmış olduğu 60 yıllık katliamlara ve buna karşın İslam devletlerinin bu katliamlara karşı tepkilerini görelim.

9 Nisan 1948 yılında Siyonist Irgun örgütüne bağlı militanlar Kudüs yakınlarında ki DeirYasirKöyünde  kadın çocuk ve yaşlılar olmak üzere büyük bir katliam yaptı.  Bu köyde bu katliamdan sağ çıkan pek az oldu.  Müslüman ülkelerinden Lübnan, Suriye, Mısır ortak bir bildiri yayınlayıp durumu kınadılar ve müdahale için ant içtiler!

12 Ekim 1953 yılında Ariel Şaron liderliğinde bir grup İsrail askeri Batı Şeria da bulunan Kibya köyüne baskın düzenledi. Bu olayda 67 Filistinli şehit oldu ve75 kişi de yaralandı. Bu olay üzerine birçok İslam ülkesi çıkıp olayı protesto etti ve kınadılar!

Kasım 1956 yılında yine Batı Şeria’ya bağlı Samu köyünde işgalci İsrail askerleri köyü yerle bir ettiler ve 18 sivil Filistinliyi şehit ettiler. Bu olay sonrasında İslam ülkeleri İsrail’in yaptığı bu katliamı kınadılar! Hatta bazıları kınamakla kalmadı nota verdiler.

1968 yılı 15 Şubat ve 4 Haziran ayları arasında İsrail savaş uçakları Ürdün nehri üzerinde yaşayan mülteci Filistinliler üzerine keyfi bir şekilde bomba yağdırdı birçok Filistinli hayatını kaybetti. Alınan bilgilere göre hayatını kaybeden kişi sayısı 90 kişiydi. İslam Konferansı teşkilatı çıkıp durumu kınadı yetmedi İsrail’e ambargo uygulayalım dediler ama bunu uygulayacak kimse bulunamadı.

8 Ekim 1990 yılında Mescidi Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman mabedi yapmak isteyen İsrail güçleri burada direnen halka ateş açtı, çıkan çatışmada 30 kişi yaşamını yitirdi 800 kişi yaralandı. İslam Konferansı teşkilatı acil toplantı kararı aldı ama İran-Irak sürtüşmesinden dolayı bu olaya pek önem vermediler. Filistin için toplandılar İran-Irak savaşını konuştular!

25 Şubat 1994 yılında bir Yahudi tarafından Batı Şeria’nın El Halil kentinde bulunan Hz. İbrahim Camiine sabah namazında yapılan saldırısonucunda  aralarında çocukların da bulunduğu 50 kişi şehit oldu 300 kişi yaralandı. Hafız Esatlı Suriye durumu kınadı. Türkiye kınadı. Katar Mısır sessiz kaldı. Suudiler hamaset ve slogana devam etti!

 İsrail tarafından zorla yurtlarından çıkarılan 109 mülteci Filistinli Lübnan Kana mülteci kampında İsrail’in ‘‘Kim var orada’’ söylemiyle şehit edildi, bunların çoğu çocuktu. Belki de bu çocuklar Türkiye’ye gelip Cumhuriyetin şemsiyesi altında okuyup Hukukçu olacaklardı ve Filistin davalarını savunacaklardı. İsrail buna izin vermedi. Sağ olsun bizim Ümmette o aralar çok yoğundu, yoğunluktankafasını kaldıramıyordu!

2002 yılının Nisan ayında Batı Şeria’da ki Cenin mülteci kampı İsrail zırhlı birlikleri tarafından basıldı. Anaların gözyaşları çocuklarının ölümlerini engelleyemedi. Ömrüne doymamış 900 kadar çocuk şehit oldu toplamda 1300 kişi şehit oldu. Büyük bir ihtimalle bu saldırıyı yapan grubun lideri 2030 da İsrail’in başına geçecek.  Bu olay üzerine eski Başbakanlarımızdan rahmetli Sayın Ecevit çıkıp ‘‘İsrail soykırım yapıyor’’ dedi. İsrail şok oldu.  Karaoğlan’ın bu çıkışı önemlidir. Zira diğer ülkelerde tepkiler çığ gibi büyüdü. Ama bu kadar tabi! Katar’ın Suudiler’in İsrail’e ambargo uygulayacak hali yok ya!! Ya da ilişkileri dondurma kararı alacak değil ya!

Mart 2004 yılında Gazze’deki Nuseyrat ve Bureyc mülteci kamplarına giren İsrail askerleri aralarında dört çocuğun da bulunduğu 14 sivili öldürdü.Dünya bu duruma sessizdi. Çünkü sayı 1000 değildi!

Yıl 2017 İsrail güçleri Mescidi Aksa da Cuma namazı kılmak isteyen Filistin halkına izin vermedi.

Ve geçtiğimiz hafta ne oldu biliyor musunuz?  

İslam İşbirliği Örgütü acilen toplantı kararı alıp durumu kınadı!

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Uğurcan Çekcen
    6 yıl önce

    Muhteşem bir yazı olmuş yazanın ellerine sağlık daha çok yerde paylaşılıp gerçekleri bir an olsun görmemiz açısından güzel bir iş tebrikler.