İskeçe Seçilmiş Müftüsü Trampa: Haklılığımızı her yerde göstereceğiz

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Trampa: Haklılığımızı her yerde göstereceğiz
13 Eylül 2022 - 18:00

Batı Trakya’daki Türk azınlığı tarafından seçilen İşkeçe Müftüsü Mustafa Trampa son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Anadolu Ajansına konuşan Seçilmiş Müftü Trampa, Türk azınlığının sosyal sorunlarından söz ettiği açıklamasında Türklere yönelik yapılan çalışmaların devam edeceğini belirtti. Yunanistan’ın Batı Trakya’daki Türk Azınlıklarına yönelik hak ihlaline ilişkin konuşan Trampa, “Haklılığımızı her yerde göstereceğiz” dedi.

Batı Trakya Türk Azınlığının yoğunlukta yaşadığı İskeçe’de Seçilmiş Müftü Ahmet Mete’nin 14 Temmuz’daki vefatının ardından boşta kalan müftülük görevi için İskeçe halkı müftü seçimlerine gitmişti. İskeçe’de Türk azınlığı tarafından 9 Eylül’de yapılan seçimlerin ardından yeni Seçilmiş Müftü Mustafa Trampa olmuştu. Bölge halkı için Yunanistan’ın atadığı müftü meşru görülmeyerek Türk azınlığın kendi seçtiği müftü kabul görüyor.

“SORUNLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

İskeçe Seçilmiş Yeni Müftüsü Mustafa Trampa Anadolu Ajansına (AA) konuştu. Trampa Türkçe ders saatlerinin kısaltılmaya başlandığını belirterek Batı Trakya’da Türkçe eğitimlerin yoğunlukta verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Trampa, Batı Trakya Türk Azınlığının sosyal sorunlarına değinerek, “Küreselleşen dünyada insanları, gençleri ve çocukları olumsuz etkileyen birçok faktör var. İnsanı saptıran, insanı kötü yollara düşüren farklı kültürler mevcut. Bunlara sosyal medya aracılığıyla çok rahat ulaşabiliyorsunuz. Bakıyorsunuz bu kültür sizin temel değerlerinizle çelişiyor. Bu sorunun önüne geçmek için aile ve gençlerimize yönelik çalışmalar yapacağız” dedi.

“HAKLILIĞIMIZI HER YERDE ANLATMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Ayrıca en büyük çalışmasının yetim çocuklara yönelik olduğunu ifade eden Müftü Trampa, söz konusu çalışmalara devam edeceğini kaydetti. Müftülüğe bağlı camilerde din görevlilerinin çok iyi hizmetler sunduğunu ve her alanda çaba sarf edileceğini belirten Trampa “Bugün itibarıyla üstlendiğimiz bu emaneti en güzel şekilde gerek Yunanistan’da gerek ana vatan Türkiye’de ve gerekse uluslararası arenada anlatacağız. Haklılığımızı her yerde anlatmaya çalışacağız” dedi.

Trampa Türk basınının İskeçe’deki müftü seçimlerini hassasiyetle takip ettiğine dikkat çekerek, “Basının bu konuya gereken hassasiyeti göstermesi bizleri ziyadesiyle memnun kılmıştır” ifadesini kullandı.

Filiz
13 Eylül 2022, 14:37
Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum