Ermeni saldırılarında 6 Azerbaycan askeri şehit oldu

Ermeni saldırılarında 6 Azerbaycan askeri şehit oldu
13 Eylül 2022 - 18:03

Azerbaycan, Ermenistan ordusu ile arasında dün gece saatlerinde yaşanan çatışmada Azerbaycan ordusundan 6 asker şehit düştü. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, kayıplar verdi. Çatışma sonucunda bir Azerbaycan askeri şehit düştüğü açıklandı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında dün gece saatlerinde çatışma yaşandı. Ermenistan ordusu Azerbaycan’ın Laçın-Kelbecer hattına saldırdı. Saldırılar, beş farklı noktada meydana geldi. Azerbaycan ordusu ise top atışlarıyla karşılık verdi. Çatışma sonucunda şu ana kadar 6 Azerbaycan askerinin şehit düştüğü bildirildi.

Nahçıvan’ın Kangarlı ilçesi Kirag yerleşiminde ikamet eden Devlet Hudut Teşkilatına bağlı görev yapan, 1994 doğumlu Farid Mehbaliyev şehit oldu. Ermenilerin saldırılarında şehit olan diğer Azerbaycan askerlerinin isimleri ise şöyle:

“Ali Aliyev, Elşan Babazade, Azar Mammedov, Şemistan Sadıkov, Farid Rüstemov”

Öte yandan, Ermenistan’ın dünkü saldırılarda en az 49 askerini kaybettiği aktarıldı. Ermenistan ordusunun ağır kayıplar vererek geri çekildiği aktarıldı. Öte yandan, dünkü çatışmaların ardından Ermenistan, Rusya’nın başını çektiği Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütünden yardım istedi.

qha muhabir
13 Eylül 2022, 13:52
Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum