IHLAMUR DERGİSİNİN 81. SAYISI

IHLAMUR DERGİSİ'DEN MEKTUP "Sevgili okuyucularımız, merhaba.

IHLAMUR DERGİSİNİN 81. SAYISI
25 Temmuz 2019 - 19:08 - Güncelleme: 27 Temmuz 2019 - 18:08
IHLAMUR DERGİSİ'DEN MEKTUP
"Sevgili okuyucularımız, merhaba.
Bu sayımızda sizleri birbiriyle bağlantılı iki dosya konusu ile selamlıyoruz. 
İlk önce “Anadolu” başlığı altında toplayabileceğimiz yazılar okuyacaksınız. Ezgi Fatma Açıkgöz, Mustafa Uçurum ve Öznur Sondül sıcacık metinler kaleme aldılar.
Bu dosyanın hemen ardından ise “Tarımdan Endüstriye Evrilen Edebiyat” başlıklı soruşturmamız geliyor. Toplumumuzun yaşadığı mekân değişikliklerinin edebiyata yansımasını irdelediğimiz soruşturmamıza değerli görüşleri ile Şaban Akbaba, Şener Aksu, İlkay Yılmaz, Mustafa Çiftci, Mustafa Everdi, Hilmi Haşal, Yusuf Koşar, Nemika Tuğcu ve Yağmur Tunalı katıldı.
İki dosyanın dışında yer verdiğimiz eserler de birbirinden kıymetli.
Bu sayımızın şairleri Mehmet Ali Kalkan, Yetik Ozan, Selma Gün ve Gül Anasal. 
Şener Aksu “Su Usta” başlığı altındaki felsefî diyaloglarına devam ediyor. 
Enes Şengönül’ün kaleme aldığı “İngiliz Kemal üçlemesi” bu sayımızda sona eriyor. Adını gelecekte sık sık duyacağımızı düşündüğümüz bu genç yazarımızdan daha nice güzel çalışmalar bekliyoruz. 
Alper Narsa Kıraathane Notları’nı sürdürmekte.
Bu sayımızın hikâyecileri ise Birgül Temur, Cahit Kaya ve Ömer Karabayır. 
“Hazine-i Evrak Dairesi” başlıklı bölümümüzde bu sayı Ömer Seyfettin’in bir yazısını yayımlıyoruz. Okuma davamızı ele alan bu yazı maalesef güncelliğini halen koruyor. Ne acı… Bölümün hemen arkasında Yusuf Koşar’ın kaleme aldığı bir deneme bulunuyor. Ömer Seyfettin’den alınan ilhamla kotarılan bu çalışma kendinden hemen önce yayımlanmış olan yazıyla bütünleşiyor.
Kürşat Yozcu’nun “Ve Tanrı Delileri Yarattı” adlı romanı üzerine Hakan Yozcu’nun yazdığı incelemenin ikinci bölümü de bu sayımızda okuyabilirsiniz. Son dönemin ışıltılı romancısı Metin Savaş’ın “Erlik” adlı eserini Demet Yener derinlemesine irdeledi. Naci Yengin ise bir Türkistan dramını kaleme aldı. 
Bütün bunların nihayetinde vereceğimiz güzel bir haber var. Ihlamur Dergisi ve bkmkitap.com olarak işbirliğine gitme kararı aldık. “Dergiyi yaşat ki edebiyat yaşasın” çağrımıza kulak veren bkmkitap.com ile birlikte hazırladığımız kitap bölümümüz dergimizin son sayfalarında bulunuyor. Güzel haberin içinde bir başka güzel haber daha var. Artık Ihlamur’u BKM mağazaları ve bkmkitap.comadresinden de temin edebileceksiniz. 
İyi okumalar dileriz efendim.
Hoşça bakınız zatınıza." (Hakan Sarı Ihlamur Dergisi Genel Yayın Yönetmeni)
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve yazı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum