HIDIRELLEZ ATEŞİ SEMBOLİK OLARAK YAKILDI

HIDIRELLEZ ATEŞİ SEMBOLİK OLARAK YAKILDI
07 Mayıs 2020 - 16:10

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde her yıl Mayıs ayının 5’inde kutlanan geleneksel Hıdırellez’in “Hıdrellez ateşi”, salgın tedbirleri kapsamında sembolik olarak yakıldı.

Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı kapsamında düzenlenen ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri uyularak gerçekleştirilen etkinlikte, Kadın Davul Ritim Grubu konser verdi.

Etkinlik, evlerinde olan vatandaşlar için Lüleburgaz Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı yayımlandı.

VALİ’DEN HIDIRELLEZ MESAJI

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj yayımladı. Bir milletin kültür değerlerini kuşaktan kuşağa sağlıklı olarak aktardığı ölçüde varlığını sürdürebilmesinin mümkün olduğunu bildiren Bilgin’in mesajı şöyle:

“Milleti oluşturan yapı taşları arasındaki harç konumundaki bu güzel adetlerimizin en küçük bir ayrıntısının bile yaşatılması ve kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması büyük önem taşımaktadır. Türk kültüründe olduğu gibi birçok farklı kültürde de yazın başlangıcı olarak kabul edilen ve doğayla iç içe yaşayan milletimizin, dostluk ve kardeşlik adına yüzyıllardır kutlamakta olduğu hıdrellez, vatandaşlarımızın kaynaşmasına ve toplumsal huzurumuzun artmasına vesile olmaktadır. Tıpkı nevruz gibi, dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin farklı kültürlerin bir arada kutladığı, hoşgörü ve yardımlaşma anlayışı üzerine kurulu olan hıdrellez, dünya barışına da katkı sağlayabilecek geleneklerimiz arasında yer almaktadır.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum