Eyüpsultan Belediyesi UNESCO iş birliğiyle "Bizim Yunus" Sempozyumu

Yunus Emre’nin vefatının 700’ncü yılında düzenlenen ‘Bizim Yunus Sempozyumu’ başladı. Açılışta konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken “Dünyada açlar ve toklar, aşıyı bulanlar, savaşanlara silah gönderenler dünyadaki ayrışmaların hepsinin ortak noktasında, Yunus’tan yoksun toplumların bugün dünyada nelere yol açtığını görebiliyoruz” dedi.

Eyüpsultan Belediyesi UNESCO iş birliğiyle "Bizim Yunus" Sempozyumu
09 Ekim 2021 - 12:32 - Güncelleme: 09 Ekim 2021 - 13:23

Eyüpsultan Belediyesi UNESCO iş birliğiyle, kültürün temel taşlarından büyük mutasavvıf Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği ‘Bizim Yunus Sempozyumu’ dün başladı.

Yunus’un ‘Gelin Tanış Olalım’ mısraıyla Eyüpsultan Diyanet Sitesi Konferans Salonu’nda başlayan sempozyumun açılışını Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken yaptı. Köken, sempozyum açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Eser bırakırsak bizi de anarlar, Güzel şeyler bırakırsak bizi de anlarlar. O yüzden Yunus Emre işinin ve sözünün merkezine insanı koymuştur, insan sevgisini koymuştur. Bugün çok ihtiyacımız olan bir konu aslında, dünyada açlar ve toklar, aşıyı bulanlar, savaşanlara silah gönderenler dünyadaki ayrışmaların hepsinin ortak noktasında, Yunus’tan yoksun toplumların bugün dünyada nelere yol açtığını görebiliyoruz. Özellikle dün imzalanan iklim anlaşması yıllardır Amerika’nın imzalamadığı ama bugün küresel krize dönüşen iklim meselesi de yine bizim dünyayı bir daha hiç kimse kullanmayacak gibi kullanma hastalığından vazgeçmemiz gerektiğini Yunus’a bakarak anlamamız mümkün gözüküyor.”

ceyuppg.jpg

Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürü İrfan Çalışan

Açılışa, İstanbul İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz ve birçok Yunus dostu katıldı. Sempozyumun bugünkü oturumlarında Abdurrahman Güzel, Ali Yakıcı, Cengiz Gökşen, Armağan Coşkun Elçi, Cengiz Şengül, Berdi Sariyev, Zeki Nacakçı, Hülya Taş, Shurubu Kayhan, Nergis Biray gibi birçok profesörler bildiri sunacak. Sempozyum, Eyüp Musiki Vakfı konseriyle sona erecek.

SEMPOZYUM KİTAPLARINA HERKES ERİŞEBİLECEK

Sempozyumu KARAR’a değerlendiren Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürü İrfan Çalışan, hazırlıklara Başkan Köken’in talimatıyla 8 ay önce başladıklarını belirtti. Çalışan, sempozyumun farkına ilişkin ise şunları söyledi:
“Yunus Emre’nin ilahileri, şiirleri ve bestelenmiş türküleri kaliteli kayıtla, üç ayrı CD olarak hazırlaNDI. Yunus konusundaki otorite isimlerden Abdurrahman Güzel’in Bizim Yunus kitabının kaliteli bir baskısını yaptık. Ayrıca tebliğleri de sempozyum öncesi kitap haline getirdik. Çalışmalarda yer alan isimlerin yetkinliğine bakıldığında belediyemizin güzel bir işe imza attığı kanaatindeyim, bizim de katkımız olduysa ne mutlu… ”


Kaynak: https://www.karar.com/kultur-sanat-haberleri/eyup-belediye-baskani-koken-dunyayi-yunustan-yoksun-toplumlar-1635119
 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum