DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN IRAK'A PKK TEPKİSİ!

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN IRAK'A PKK TEPKİSİ!
13 Ağustos 2020 - 18:06

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Irak’ta bulunan PKK varlığının görmezden gelinmeye devam etmesi halinde Türkiye’nin gerekli tedbirleri almakta kararlı olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen mücadelede Irak ve uluslararası toplumdan beklentilerine ilişkin bir açıklama yaptı.

“IRAK İLE İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Açıklamada, yıllardır PKK’nın Irak’ta yuvalandığı bölgelerden Türkiye’ye yönelik saldırılarda bulunduğu, Irak’ın egemenliği, toprak bütünlüğü, güvenliği ve istikrarına da meydan okuduğu vurgulandı. Ülkesinde bulunan PKK unsurlarına karşı gerekli önlemleri almanın, öncelikle Irak’ın sorumluluğunda olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Bu hususta ülkemiz Irak ile iş birliğine hazırdır. Ancak Irak’taki PKK varlığına göz yumulmaya devam edilmesi halinde ülkemiz sınırlarının güvenliği için nerede olursa olsun gerekli göreceği tedbirleri şimdiye kadar olduğu gibi almakta kararlıdır. Irak’ı bu doğrultuda gerekli adımları atmaya, bu durumu fırsat bilip ülkemize yönelik mesnetsiz iddialarda bulunan diğer bazı ülke ve bölgesel örgütleri de teröristleri cesaretlendiren ve terörle mücadelede çifte standart içeren yaklaşımlarına son vererek ilkeli bir tutum takınmaya davet ediyoruz.”

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum