CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: İZMİR'DE CAN KAYBI SAYISI 51 OLDU

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: İZMİR'DE CAN KAYBI SAYISI 51 OLDU
01 Kasım 2020 - 13:58

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İzmir’deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 51’e yükseldiğini duyurdu.

İzmir 30 Ekim 2020 tarihinde öğle saatlerinde çok şiddetli ve uzun süren bir depremle sarsıldı. Merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi olan deprem, saat 14.51’de richter ölçeğine göre 6,6 şiddetinde meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İzmir’de enkaz bölgesinde bulunan Bakanlarla beraber, AFAD Koordinasyon Merkezinde yapılan toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Oktay, İzmir’deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 51’e yükseldiğini bildirdi.

BİNALAR YIKILACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Hasarın en yoğun olduğu ilçemiz Bayraklı’da 6 binamız yıkık durumda, 7 binamız acil yıkılacak durumda, yine 9 binamız ağır hasarlı, 3 binamız orta hasarlı ve 260 binamız da az hasarlı olarak tespit edilmiş durumda. 586 binamızda hasar olmadığını tespit etmiş durumdayız.” diye konuştu.

3 BİN 880 ÇADIR KURULACAK

Oktay, “Bornova, Bayraklı, Buca ve Konak ilçesinde olmak üzere toplam 3 bin 880 çadır kurulması planlanıyor.” dedi. “Özellikle hasarlı binalara, orta hasarlı da olsa,-ağır hasarlı binalara kesinlikle zaten müsaade etmiyoruz” diyen Oktay, hiçbir vatandaşımızın şu anda o binalara girmelerini önermiyoruz diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, toplamda 2076 arama kurtarma personelinin 8 binada çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum