Birleşik Krallık'ta Rusya ve Çin'e karşı alarm!

Birleşik Krallık’ta Avam Kamarası, ülkenin savunma sanayisine yapılan Rus ve Çin yatırımlarının, yarattığı tehlikeye dikkat çekerek bir an evvel harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Casusluk faaliyetleri konusunda çekincelerini dile getiren parlamenterler, çok geç olmadan önlem alınması gerektiğini belirtti.

Birleşik Krallık'ta Rusya ve Çin'e karşı alarm!
16 Şubat 2021 - 13:30

Birleşik Krallık’ta Avam Kamarası Savunma Alt Komitesi, Amerikan F-35 savaş uçaklarındaki devre kartını üreten şirket dahil, son yıllarda savunma sanayisinde faaliyet gösteren 9 şirketin Çinli firmalar tarafından satın alındığını açıkladı. Hükumete konu ile ilgili çağrıda bulunan Avam Kamarası Savunma Alt Komitesi, Çin ve Rusya’nın Britanya silahlı kuvvetlerine teçhizat tedarikinden men edilmesi gerektiğini bildirdi.

“ÇİN, SÜREKLİ FİKİR HIRSIZLIĞI YAPIYOR”

Ayrıca Komite, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığının dost olarak gördüğü ve yatırım konusunda teşvik edilmesini tavsiye ettiği ülkelerin listesini yayımlaması gerektiğini ifade etti. Açıklamada, özellikle Çin’in büyük çaplı fikri mülkiyet hırsızlığına ilişkin sabıkası olduğuna dikkat çekilerek, bu durumun Çinli tedarikçilerle çalışan firmaların teknolojilerinin çalınması riskiyle karşı karşıya bıraktığı kaydedildi.

“DÜŞMAN OLARAK SINIFLANDIRILMALI”

Öte yandan, adları devamlı fikri mülkiyet hırsızlığına karışan ve Birleşik Krallık değerlerine aykırı davranan ülkelerin düşman olarak sınıflandırılması gerektiği ifadelerine yer verildi.

https://qha.com.tr/haberler/
Ozan Barış Erim

15 Şubat 2021, 23:23


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum