BİR KUŞAKTAN DİĞERİNE EĞİTİMDE MİLLÎLİK VE TÜRK OCAKLARI

Tük Ocaklarında Hüseyin Tunçay Konuştu: BİR KUŞAKTAN DİĞERİNE EĞİTİMDE MİLLÎLİK VE TÜRK OCAKLARI

BİR KUŞAKTAN DİĞERİNE EĞİTİMDE MİLLÎLİK VE TÜRK OCAKLARI
29 Mart 2019 - 18:12

BİR KUŞAKTAN DİĞERİNE EĞİTİMDE MİLLÎLİK VE TÜRK OCAKLARI

 

                Türk Ocakları Şehzadeler Şubesi’nin 28 Mart 2019 Perşembe akşamı yapılan sohbet toplantısının konusu; “Bir Kuşaktan Diğerine Eğitimde Millîlik ve Türk Ocakları”, sohbet konuğu da emekli öğretmen Hüseyin Tunçay oldu.

            Şube başkanı Ferhat Berber sohbetin başında, Türk Ocakları’nın kuruluş yıldönümü olan 25 Mart’a dikkat çekerek, Türk Ocakları şubesinin Manisa’da kurulduğu 2000’li yılların başından itibaren faaliyetlerin içinde bulunmuş, hizmet etmiş öğretmen Yaşar Polat’ı konuşmaya davet etti.

            Yaşar Polat, Türk Ocaklarının, kuruluşu, önemi ve özelikle Manisa’da yürüttüğü faaliyetler hakkında açıklamalar yaparak, kurumun üzerine aldığı görev ve sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğini söyledi.

            Sohbet konuğu Hüseyin Tunçay, eğitim ve millîlik kavramlarını açıklayarak başladığı konuşmasına, millî bir eğitimin temel taşlarının; dil ve din eğitimi, hakkıyla verilecek tarih ve coğrafya eğitim, millî edebiyat ve ananelerimiz olduğunu söyledi.

            Hüseyin Tunçay, eğitimde millîlik meselemizin yeni olmadığını açıklarken, milletimizin kıymet hükümlerini benimsemiş, özümsemiş ve eserler vermiş şahsiyetlerin hayatından ve sözlerinden örnekler vererek sürdürdüğü konuşmasını, yozlaşmanın vardığı boyutları da dile getirdi.

            Çözümün, millî bir anlayışla iyi yetiştirilen öğretmen, devlete ait millî bir eğitim politikası ve bu amaca hizmet edecek eğitim kurumları olduğunu söyleyerek Türk Ocakları’nın kuruluşunun 107. yılı dolayısıyla; ocağın amacı, faaliyetleri ve hizmetleri hakkında açıklamalar yaptı.

Hüseyin Tunçay sohbetini, 90 Askeri Tıbbiyeli gencin 1911’de Karacaahmet Mezarlığı’nda toplanarak vatanın içinde bulunduğu durumu kaleme alıp, o zamanki vatanperver yazar, şair, fikir adamı ve ediplere gönderdikleri mektubu okuyarak bitirdi.

            Hüseyin Tunçay’ın katılım belgesini ve plâketini, MCBÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe İlker verdi.

 

 

             

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum