BEYZA AKAR YAZDI: AZİZ AHMEDİM

“Akıllar sana hayrandır seni tanımak insana bayramdır.”

BEYZA AKAR YAZDI: AZİZ AHMEDİM
06 Eylül 2023 - 00:16
AZİZ AHMEDİM

Kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir toplumda kız evladın olduğu vakit omuzunun üzerine alıp gezdirirdin. Kadınları ayaklar altından alıp baş tacı eden ve ayaklarının altına cenneti veren İslam dininin Aziz Bayraktar’ısın.

Adın cennet köşklerinde yazılıdır. Saçmış olduğu rahmet ışıkları ise karanlıklarımızın üzerini nurlarla örter. Ey yol göstericimiz, yaratılanların hepsi senin hürmetin adına yaratıldı. Meth sözcüklerimiz ve mübarek lafızlarımız daima sana armağandır. Dünya gözüyle şahit olamadığımız gözlerinin nuru, semamızı aydınlatır. Sen ki kurtarıcımız ve en güzelimizsin. Ahlak yönüyle en üstünü, her haliyle en özel örneğimizsin. Daima söylediğimiz üzere; yaşayan Kuran-ı Kerim’imizsin. İnsanlığımızın en edeplisi, iyi huylusu ve ince ruhlususun. Şüphesiz ki hem en güzel önder; hem de Ahzâb suresi 21. ayette yer aldığı gibi “En güzel örneksin.” İlimde ve bilimde akıl sahiplerinin varacağı son nokta, senin mucizelerindir. Biçare kullara en büyük çaresin. Daha önce rastladığım bir sözde olduğu gibi “Akıllar sana hayrandır seni tanımak insana bayramdır.”

Bizleri cennet yoluna iletensin. Senin kadar bağlanılan ve anılan başka bir insan yoktur. Manevi bir nurun vardır. “Ey mübarek ayakların, toprağa basmasaydı teyemmüm kimseyi temizlemezdi.“ der yazar. Fani dünyayı varlığınla şereflendireceğini duyup senden önce sana iman eden tertemiz bir soyun vardı. Ey Sultanı kâinat en mükerremsin. Dertlere dermansın. mana alemi de sureti alem de sana feda olsun tek bir lafzınla tüm âlemlere hitap edersin en güzel şahidimizsin âlemlerin Fahri’sin bereketi bol olansın emanete riayet için en güzel örneksin sözlerinin ehlisin vefanın en güzel öğretmenisin saygı ve sevginin en ehlisin rahmetin müjdecisi azabın uyarıcısın Müminlerin büyük lütfusun gönül kırmaz ve cehaleti başa kakmazsın en güzel üsluba sahip olansın Methedici kelamların sahibisin bizlere rehber ve büyük Uyarıcısın hoşluğunla gönülleri fethedersin inandığı gibi yaşayan yaşadığı gibi inanansın bütün merhametlerin merhameti senin merhamet Ormanından bir daldır sevgilerin sevgisi denizinin bir damlasıdır bizlere meçhul olan bedenin bağışlama denizidir bu denize giren ve aklanmadan çıkan olmaz sevgili fahri kainat seni Hazreti Ayşe Validemize duymuş olduğun sevgi ile paralel seviyorum kördüğüm gibi daima ilk günkü gibi sevmeye devam edeceğim fani dünyanın baki Resulü, aciz kulların aziz peygamberi sevgilerle dualarla hayırlarla salavat şeriflerle selametlerle kalasın Allahaısmarladık.

Beyza Akar 04.09.2023
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum