AYARSIZ DERGİSİ ARALIK SAYISI YAYIMLANDI

ARALIK 2017- Sayı:22

AYARSIZ DERGİSİ ARALIK SAYISI YAYIMLANDI
17 Aralık 2017 - 18:28

Aralık 2017 tarihi itibariyle 22 sayısıyla okuyucuna merhaba diyen Ayarsız dergisi  "Fikir, kültür, sanat ve edebiyat" sloganıyla külre ayar vermeye devam ediyor. 

Hemcinsleriyle aralarında derin farklar bulunan Ayarsız dergisi tanımakla şerefyab olduğum rahmetli Cemil Meriç'in ifadesiyle "Kitap fazla ciddi, gazete fazla sorumsuz. Dergi, hür tefekkürün kalesi. Belki serseri ama taze ve sıcak bir tefekkür. Kitap, çok defa tek insanın eseri, tek düşüncenin yankısı; dergi bir zekâlar topluluğunun. Bir neslin vasiyetnamesidir dergi; vasiyetnamesi, daha doğrusu mesajı. Kapanan her dergi, kaybedilen bir savaş, hezimet veya intihar." türüne verilecek en iyi örnekler arasında gösterilmeye aday bir dergi.

Yazılı edebiyat ve sanat ürünlerinin neredeyse kaybolmaya yüz tuttuğu bu dönemde düşüncenin önemli duraklarından birisi olarak kaleyi terk etmeyenler tarafından canhıraş savunulan birer kale gibi surlardaki şanlı sancağı korumaya çalışıyor bazı dergilerimiz!

"Şunun şurasında kaç kişi kaldı ki dergi işiyle uğraşacak" diye dert yanmaya başladığımız sırarad bir de bakıyoruz ki Anadolu'nun irfan ordusundan birkaç nefer adeta "biz varız" diyerek sancağı dalgalandırmaya devam ediyor. iyi ki devam ediyorlar.

Dergi, gazete, basım, yayın konusunda epey deneyimli, epey dirsek ve emek çürütmüş birisi olarak işin ne kadar meşakketli, hatta akıllılara göre bir iş, gayret olmadığını da bilenlerden birisi olarak söyleyebilirim ki böyle akılsızlara can kurban! Böyle gayretlere bin feda. Böyle kutsi uğraşlar sadece bir uğraş, meşgale olmaktan daha öte, daha anlamlı ve daha ulvi olarak görülmesi ve baş tacı edilmesi gereken; kesinlikle boş bırakılmaması, savsaklanmaması gereken alanlardandır.

Ayarsız dergisi gibi dergilerimizi korumak, desteklemek, yaatmak ve her daim yeşertmek; beslemek zorundayız.

Zihni melekelerini her daim yenilemeyen ve kalemini sivriltmeyen nesillerin geleceği sivriltilmiş kalemlerle icraatın içinden programlarında gözlerine gözlerine sokuluyor hissi veren kalemleri beklemekten başka bir anlam ifade etmezler!

Öyleyse yapılması gereken şey ayarsızlara ayar verecek basın, yayın organlarını, kalem erbaplarını korumak, desteklemek ve sahip çıkmaktır. 

kendilerini şahsen ve gıyaben tanımam.  Yazarları arasında Metin Savaş ve Hakan Boz dışında  kitaplarını okumuşluğum, tanışmışlığım da yoktur. Ancak Ayarzıs dergisinde emeği geçen başta yayın yönetmeni M. Ragıp Vural olmak üzere herkesin eline, koluna zihnine ve kalemine kuvvet...Tebrik ederim.

Naci YENGİN/Tarihçi-Yazar

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum