AVUSTURYA'NIN BAŞKENTİ VİYANA'DA TERÖR SALDIRISI!

AVUSTURYA'NIN BAŞKENTİ VİYANA'DA TERÖR SALDIRISI!
03 Kasım 2020 - 16:56

Avusturya’nın başkenti Viyana’da kimliği henüz belirlenemeyen kişiler ile polis arasında silahlı çatışma çıktı. İçişleri Bakanı Karl Nehammer, düzenlendiği basın toplantısında terör saldırısına ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’nın turistik bölgelerinden birinci Viyana’da dün gece saatlerinde terör saldırısı meydana geldi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Harald Sörös, Avusturya Haber Ajansına (APA) konu ile ilgili yaptığı açıklamada, saldırıda biri saldırgan olmak üzere 3 kişinin öldüğünü söyledi.

Öte yandan Viyana Sağlık Kurumu Sözcüsü Christoph Mierau da 15 kişinin yaralandığını bunlardan 7’sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

BAŞBAKAN KURZ: POLİS FAİLLERE KARŞI KARARLI MÜCADELE YÜRÜTÜYOR

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, başkent Viyana’da meydana gelen saldırıya ilişkin, “Polisimiz bu iğrenç terör saldırısının faillerine karşı kararlı bir mücadele yürütüyor.” ifadesini kullandı. Kurz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin zor saatler yaşadığını belirterek, bu zaman zarfında emniyet güçlerinin gösterdiği çaba için teşekkür etti.

“BİR SALDIRGAN KAÇAK DURUMDA”

İçişleri Bakanı Karl Nehammer, düzenlendiği basın toplantısında terör saldırısına ilişkin son gelişmeleri paylaştı. Nehammer, Avusturya tarihinin zor günlerinden birinin yaşandığını vurgulayarak, “Ne yazık ki çok sayıda yaralı ve ölümüz var. Özel birimlerimizin özverili mücadelesi sonucunda bir saldırgan etkisiz hale getirildi. Şu anki son bilgilere göre bir saldırgan da kaçak durumunda.” dedi.

“TERÖR SALDIRISI ALTINDAYIZ”

Ayrıca Nehammer, vatandaşların çok zorunlu olmadığı müddetçe evlerinden çıkmamasını ve saldırının yaşandığı birinci Viyana’dan uzak durulması gerektiğini belirterek, çocukların okullara gönderilmemesi çağrısında bulundu. İçişleri Bakanı Nehammer, şehrin turistik bölgesi birinci Viyana’da polis ve saldırganlar arasında çıkan çatışmaya ilişkin yaptığı açıklamada detay paylaşmazken, “Şu an açık bir terör saldırısı altındayız.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum