ANTON KORINEVIÇ, KIRIM TATARLARININ HAKLARININ KORUNMASI KONUSUNU NATO TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

ANTON KORINEVIÇ, KIRIM TATARLARININ HAKLARININ KORUNMASI KONUSUNU NATO TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞTÜ
25 Eylül 2020 - 14:39

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Daimi Temsilcisi Anton Korınevıç, NATO’nun Ukrayna Temsilciliği Başkanı Aleksandr Vinnikov ile yaptığı görüşmede, Rus işgali altında bulunan Kırım’daki durum ve Kırım Tatar halkının haklarının korunması konularını ele aldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Anton Korınevıç, NATO’nun Ukrayna Temsilciliği Başkanı Aleksandr Vinnikov ile bir araya geldi.

UKRAYNA, TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE VERDİĞİ DESTEK İÇİN NATO’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Kırım Temsilciliğinden yapılan açıklamaya göre, dün yapılan görüşmede, Kırım’ın işgalden kurtarılması, Ukrayna’nın Rus saldırganlığıyla mücadele için uluslararası yasal mekanizmaların uygulanması, Kırım’daki mevcut güvenlik ve ekonomik durum, Kovid-19 salgını nedeniyle meydana gelen sorunlar ve Kırım’ın yerli halkı Kırım Tatarlarının haklarının korunması konuları ele alındı.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine verdiği destek için NATO’ya teşekkür eden Anton Korınevıç, Ukrayna’da devam eden ve NATO üyesi ülkelerin silahlı kuvvetleri birliklerinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatların, Rus işgali altında bulunan Kırım yakınlarındaki Herson bölgesinde de yapılıyor olmasının Ukrayna için çok önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum