Abdürrahim tüm Dünya medyasında ses buldu.

Abdürrahim tüm Dünya medyasında ses buldu.
17 Ağustos 2020 - 17:28

Arapların el-Cezire isimli ana akım medya ajansı bu konuyu haber yapdı

Tutuklandığım sırada Çin Büyükelçiliğini teslim etmeye çalıştığım mektup.

 Hollanda'daki Çin Konsolosluğuna:

 Benim adım Abdurehim Gheni, 
Hollanda vatandaşıyım.  Ben sizin hükümetinizin işgal ettiği Doğu Türkistanlıyım.
 Üç yıldır Doğu Türkistan'ın Uçturpan İlçesindeki 19 akrabamdan hiçbir şey duymadığım için size yazıyorum.  
Canlı mı ölü mü, kamplarda mı yoksa hapishanelerde mi bilmiyorum.
 Aile üyelerimle iletişim kurmak için her yolu denemiş olsam da, bugüne kadar ailemin ve akrabalarımın nerede olduğunu bulamadım.  Kral Willem-Alexander, Başbakan Mark Rutte ve Dışişleri Bakanı Stef Blok'a konsolosluğunuzun ailemin nerede olduğu hakkında bilgi vermesini talep eden çok sayıda mektup yazdım, ancak aradığım cevapları henüz alamadım .

 9 Temmuz 2019'da Hollanda Dışişleri Bakanlığı Asya İşleri Dairesi Başkanı Arjen van den Berg'den bir mektup aldım.  Mektupta, konsolosluğunuzdan talep edildiği üzere, kimlik numaraları, adresler ve Den Haag'daki büyükelçiliğinize isimler dahil olmak üzere aile üyelerimin gerekli tüm bilgilerini vermiş olmalarına rağmen, sizden daha fazla yanıt almadıklarını bildirdiler.  bugüne kadar.

 19 akrabam Çin vatandaşı.  Bu nedenle, hükümetiniz, yasalarınıza göre onlara temel insan haklarını ve tüm haklarını sağlamakla sorumlu olmalıdır ve bana nerede olduklarını ve yaşam koşullarını sağlamak sizin yükümlülüğünüzdür.
 Konsolosluğunuz onlar hakkında bilgi vermeyi neden reddediyor?

 Neredeler?  Toplama kamplarında veya hapishanelerde iseler, suçları nelerdir?  Köle işçi olarak başka illere nakledildilerse, hangi fabrikalardalar?  Çin Anayasasında belirtildiği gibi, Çin'in her vatandaşının çoğunluk Han halkı ile aynı anayasal haklara sahip olduğu ve yasalar önünde eşit olduğu, neden akrabalarım bu haklardan mahrum?
 Bu vesileyle konsolosluğunuzdan aile üyelerimle normal iletişimimi tekrar sağlamasını şiddetle talep ediyorum.  Toplama kamplarında veya hapishanelerde iseler, hükümetinizden onları derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakmasını talep ediyorum.
 Konsolosluğunuz talebimi görmezden gelmeye devam ederse, aile üyelerime yönelik keyfi tutuklamalarınız ve hükümetinizin yürüttüğü soykırım nedeniyle hükümetinizi uluslararası insan hakları kuruluşlarına, uluslararası topluluklara ve uluslararası mahkemelere suçlayacağım.  Hükümetin tüm sonuçları üstlenecek.

 Abdurehim Gheni Bols










Kaynak: https://asasmedya.info/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum