Türkiye, sahte belgelerle Tacikistan üzerinden Uygur Türklerini, Çin'e teslim ediyor ?

Çin ve Tacikistan anlaştı, Türkiye’ye sığınan Doğu Türkistanlı Uygur Türkleri sahte belgelerle Tacikistan üzerinden Komünist Çin’e teslim ediliyor

Türkiye, sahte belgelerle Tacikistan üzerinden Uygur Türklerini, Çin'e teslim ediyor ?
04 Mart 2018 - 14:29

~~Çin ve Tacikistan anlaştı, Türkiye’ye sığınan Doğu Türkistanlı Uygur Türkleri sahte belgelerle Tacikistan üzerinden Komünist Çin’e teslim ediliyor. 2 Doğu Türkistanlı Uygur Müslüman sahte belgelerle 6 gün önce koğuşlarından alınarak Tacikistan’a teslim edildi.

Hatay Göç İdaresinde, Türkiye  tarihinde Uygur Türklerine yapılmamış bir zulüm yapılıyor.

İzbuddin ve zubayyir isimli iki Uygur Müslüman Hatay Göç İdaresi’nde Tacikistan devleti adına düzenlenmiş sahte evraklara imza atmaya zorlandı. İzbuddin ve Zubayir bu durumu koğuş arkadaşlarına anlattı. Sorgu için koğuştan çıkarıldıktan sonra sorgu odasında kendilerine Göç İdaresinde Tacikistan vatandaşları adına düzenlenmiş kendi fotoğrafları yapıştırılmış evrakları ‘’bu senin orjnal adın sen Taciksin bunları imzala seni Tacikistan’a teslim edeceğiz’’ denilerek imzalanmaya zorlandılar. İmza atmayan Uygurlar koğuşuna getirildiler ve bu durumu Koğuş arkadaşlarına anlattılar.

Birkaç saat sonra koğuştan tekrar çıkartılan İzbuddin ve Zubayir’den 6 gündür haber alınamıyor.

Uygurlar, sahte Tacikistan belgeleri ile sınır dışı ediliyor !!!

20 Şubat Salı günü Tursun isimli Doğu Türkistan’lı Uygur Müslüman ve ailesi de aynı sorgu için koğuştan çıkarıldı Sahte Tacikistan belgelerini imzalanmaya zorlandı. 21 Şubat Çarşamba günü Tacikistan’a teslim edileceği söylenerek tekrar koğuşa bırakıldı. Tursun Ailesi iki bayan, iki çocuk ve Tursun ile beraber toplam 5 kişiden oluşuyor.

Hatay Göç İdaresindeki tutuklu Uygur Türkleri bugün (21 Şubat 2018) gerekirse çatışacağız ama kardeşlerimizi teslim etmeyeceğpiz diyerek direnişe geçti. Haberin yayına girdiği an itibari ile Hatay Göç İdaresi geri gönderme merkezinde bir direniş gerçekleşiyor olabilir.

İzbuddin ve Zubayir’den Altı gündür haber alamıyoruz.

6 gündür haber alınamayan İzbuddin ve zubayyir Doğu Türkistan’lı 2 Uygur Müslüman, gerçekten Tacikistan belgeleri ile Tacikistan üzerinden Çin Halk Cumhuriyeti’ne mi teslim edildi ?

Fettullahçı Terör Örgütü Yapılanmasının bir oyunu mu ?

7 Uygur Müslümanın akibiyetin den Doğu Türkistanlı Müslümanlar olarak haber almak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinden ve Hatay Göç İdaresi yetkililerinden bu konuda sorularımızın cevaplandırılmasını ve konunun kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz.

Hatay ili kozmopolitik bir il ve gerek devlet kademelerinde gerekse de Göç idaresi ve hastanelerinde PKK’lı, Fetöcü ve Esad yanlılarının çalışıp hizmet ettiği bir il.

Çin Mısır’da da Aynı oyunu oynadı.

Komünist Çin, Mısır’da da aynı oyunu oynadı ve gizlice anlaştığı Mısır yönetimi ile bir gün ansızın onlarca Doğu Türkistanlı Müslüman öğrencileri Çin’e teslim etti.

 

Doğu Türkistan Bülteni / HABER MERKEZİ

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum