ŞEHİT MAKBULE HANIM'IN TORUNLARI OKUYOR

Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle hayata geçirdiği “Şehit Makbule’nin Torunları Okuyor” projesinin yürütüleceği “Kitap Kahvesi” açıldı.

ŞEHİT MAKBULE HANIM'IN TORUNLARI OKUYOR
13 Nisan 2019 - 00:14

~~
Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin, Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle hayata geçirdiği “Şehit Makbule’nin Torunları Okuyor” projesinin yürütüleceği  “Kitap Kahvesi” açıldı.

Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Ertekin basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle hayata geçirdiğimiz ‘Şehit Makbule’nin Torunları Okuyor’ projemizin yürütüleceği Kitap Kahvesi’ni açtık. Kitap Kahvemiz öncelikle gençlerimizin ve çocuklarımızın olmak üzere okumayı seven tüm Manisalıların hizmetindedir. Resmi açılış programımız ise 19 Nisan Cuma günü olacaktır. Tüm Manisalıları açılış programımıza bekliyoruz.”

Hasan Ertekin;  “ Projemizin ilham kaynağı Kurtuluş Savaşımızın unutulmaz kahramanlarından Gördes Kızı Şehit Makbule Hanım’dır. Onun torunları onun bıraktığı kutsal emaneti yani vatanımızı geleceğe taşırken daha birikimli, daha donanımlı bir şekilde yürümelerini hedefliyoruz. Buna binaen onların geleceğe yürürken sahip olmaları gereken bilgi, birikim ve donanımlarına katkıda bulunabilmek için Kitap Kahvesini açtık. Kahvemizde 3000’den fazla farklı türlerde kitabımız var ve her geçen anda kitap sayımız artıyor.  Bu mekanda hem kitap okuyacaklar hem de ders çalışacaklar. Gençlerimiz kitap okurken ya da ders çalışırken çay ve kuru pastalar de bizden.”

Başkan Ertekin; “ Kitap Kahvemizde ayrıca satranç takımlarımız da var. İsteyen gençlerimiz kahvemizde satranç da oynayabilirler. Kitap Kahvemizde hediyeli ‘En Çok Kitabı Kim Okur?’ yarışması düzenlemeyi, satranç turnuvası düzenlemeyi de planlıyoruz. Kitap Kahvemizde söyleşiler, yazar buluşmaları, seminerler ve daha bir çok etkinlik Manisalıları bekliyor. Kitap Kahvemiz Kaynak Mahallesi, 4000 sk. Nu: 12/B (Şehit Makbule Hanım Parkı Çaprazı) Yunusemre-Manisa adresindedir.”

Başkan Ertekin sözlerini “3000’den fazla birbirinden keyifli kitaplarımızı, çay ve kuru pasta ikramımız eşliğinde; nezih bir ortamda okuyarak zamanlarını yararlı bir şekilde değerlendirebilirler. Tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi Kitap Kahvemizden yararlanmaya davet ediyorum.” dedi.

 

 


.

 

 

 

 

 


 


.

 

 

Konuşma Sonu

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir mesaj yaz...


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum