Polisiye edebiyatın dünya çıkarması

Türkiye Polisiye Yazarları Birliği kuruldu. Oluşumun nedeni son 20 yıldır polisiye edebiyatına ilginin her geçen gün artması. Yazarlar bu konuda hemfikir.

Polisiye edebiyatın dünya çıkarması
23 Temmuz 2017 - 12:16

Türkiye Polisiye Yazarları Birliği kuruldu. Oluşumun nedeni son 20 yıldır polisiye edebiyatına ilginin her geçen gün artması. Yazarlar bu konuda hemfikir. Amaçları polisiye yazarlarını ve romanlarını yalnızca yurt içinde değil dünyaya da tanıtmak, ortaya konulan eser sayısını çoğaltmak ve yeni yazarlara cesaret vermek. Bu konuda birçok etkinliğin düzenlenmesi planlanıyor.

ERKUT TEZERDİ

Polisiye edebiyatımızın tarihi 1800’lü yılların sonlarına dayanıyor. Bu konuda zaman içinde birçok eser ortaya koyuldusa da yazarların ve okurların türe ilgisi aslında son 20 yılda kendini gösteriyor. Romanların baskısı iki haneli rakamları bulurken satış rakamları yüz binleri aşıyor. Okurların ve yazarların beklentisi günden güne artarken dolayısıyla polisiye edebiyatı tutkunlarını aynı çatı altında buluşturan bir oluşuma ihtiyaç duyuluyordu. Türkiye Polisiye Yazarları Birliği özellikle bu nedenle kuruldu. Peki kadrosunda 40’ı aşkın yazarın bulunduğu birliğin amaçları arasında neler var? Ne gibi faaliyetler düzenlecek? Okur ne bulacak? Polisiye edebiyatı hangi yönde devam edecek? Konuyla ilgili olarak Algan Sezgintüredi, Sevin Okyay, Elçin Poyrazlar, Ahmet Ümit ve Suphi Varım’la konuştuk.

Kaynak:http://www.karar.com/hayat-haberleri/polisiye-edebiyatin-dunya-cikarmasi-550234

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum