İhsan Fazlıoğlu: "Kendini Aramak"

“Düşünmek yolda olmaktır” ilkesiyle yola çıkan İhsan Fazlıoğlu, “Kendini Aramak” adlı kitabıyla 21. yüzyılın toprağına dokunuyor.

İhsan Fazlıoğlu: "Kendini Aramak"
08 Ocak 2017 - 18:52

İnsanın yaşadığı şu modern çağda, kendi ruh köklerinden uzaklaşıp tamamen bedensel mahiyette yaşadığı bir zaman zarfında, İhsan Fazlıoğlu, “Düşünmek yolda olmaktır” ilkesiyle yola çıkarıyor bizleri.

21. yüzyılın toprağına dokunurken bile, ezmeden ama dik bir şekilde ruhumuzun arayışlarını sunuyor. Kendimize dönmeyi, kendimiz kalmayı, kapitalizmin bizleri insanlıktan çıkardığı vahşet karşısında duyuya, duyguya, düşünceye daha fazla bağlanmamızı öğütlüyor.

Kendini Aramak isimli kitapta; din, felsefe, bilim ve sanat insan olmakla nerede, ne zaman ve nasıl hizmet eder? başlıklarıyla sorgulayan Fazlıoğlu, yazdığı denemesinde yola çıkmanın önce düşünmekten başladığını, insanı arayışın burada olduğunu gözlemliyor.

İhsan Fazlıoğlu kimdir?

1966 yılında Ankara’da doğan İhsan Fazlıoğlu, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü bitirdi. Daha sonra Ürdün Üniversitesi’nde ve Arap Bilim Tarihi Enstitüsü’nde bilim ve matematik tarihi üzerine çalışmalar yaptı. Yüksek Lisansını İ.Ü Bilim Tarihi Bölümü’nde ve doktorasını İ.Ü Felsefe Bölümü’nde tamamladı. Oklahoma Üniversitesi’nde araştırmalar yaptı ve McGill Üniversitesi İslam Araştırmaları Enstitüsü’nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 

Hâlen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesidir.

Fazlıoğlu, felsefe-bilim tarihi ile matematik tarihi ve felsefesi üzerine yoğunlaşmakta, özellikle bu yapıların İslam-Anadolu Selçuklu-Osmanlı-Türk medeniyet tarihi içerisindeki gelişmelerini yazma kaynaklara dayanarak incelemekte ve yayınlar yapmaktadır.

İhsan Fazlıoğlu’nun birçok makale ve röportajlarını da edebiyat dergilerinde görebilirsiniz. 

Kaynak:http://www.istanbulajansi.ist/haber/ihsan-fazlioglundan-kendini-aramak/25488

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum