Hece Taşları Dergisi 57. sayısını yayınladı

Hece Taşları dergisi 57.sayıyı yayınladı. Tayyip Atmaca'nın dergi için yazdığı yazıyı yayınlıyoruz: "Kurtulmuş Ümmet!"

Hece Taşları Dergisi 57. sayısını yayınladı
12 Kasım 2019 - 10:00 - Güncelleme: 12 Kasım 2019 - 10:40

Kurtulmuş Ümmet!

Biz artık kurtulmuş bir ümmet olduk!

Her naneden biraz yiyebiliriz, sözümüzü saklamaya gerek yok, ağzımızda kelimeler yetirdik, ulu orta her şey diyebiliriz, tesettür mesettür eskide kaldı, keyfimize göre giyebiliriz, suçumuzu saklar annelerimiz, sigaranın âlâsını içeriz, arkadaşı bir haftalık seçeriz, ara sıra takılırız kafeye, bazı günler kendimizden geçeriz, özgürlüğün kollarında dolaşır, oyunda okeye dördüncü olur, denize gireriz haşemamızla.

Biz artık kurtulmuş bir ümmet olduk! başka şehirlere iş gezisinde, kafa dinleyecek bir artı bir ev, alacak imkâna sahibiz şükür, başkasının namusuna bakmayız, kaçamak yaparız haftada bir gün, ne yaparsak helalinden yaparız, gerekirse senede bir umreye, gider günahları döker döneriz, cumaları camilerde sebiller, ramazanda gıda paketleriyle, hayır hasanette yarış ederiz, bir fakirin sofrasına varmayız, içimizden israil’e söveriz, vazgeçmeyiz israil’in malından. Biz artık kurtulmuş bir ümmet olduk!

Ha başımız açık ha da kapalı, ha namaz kılmışız ha kalmamışız, cahiliye devri artık kapandı, yüzümüzde peçeleri kaldırdık, korkmuyoruz artık hiç bir erkekten, en güzel kokular nerde satılır, nerede ne zaman nasıl sürülür, kendimize bakmasını biliriz, havasına göre otomobiller, elbiseye görek ayakkabılar, biz de ünlü markalardan giyeriz, sabah kahvaltıya van’a gideriz, akşama sahilde bir tavernada, dostlarla birlikte stres atarız.

Biz artık kurtulmuş bir ümmet olduk!

Nefsimize artık zulmetmiyoruz, ne çileler çektik bu günler için, canı cehenneme akılsızların, cebimiz doldukça eksildi şükür, okuyup yazdıkça dağıldı fikir, zikirmatiklerle çekilir zikir, dünyanın rengine aldandı zakir, din alınan din satılan pazarda, herkes bir şeyh buldu uçurdu durdu, Suriye, Filistin, ırak, Yemen’de, Keşmir’de Açe’de ve Türkistan’da, olanı biteni Allah görüyor, bizim elimizden bir şey gelmiyor!

Tayyib Atmaca

Takip etmek isteyenler için link: http://www.tayyibatmaca.com/images/belgeler/hecetaslaridergisi/hecetaslari57sayiOn5kasim2019.pdf

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum