CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AZERBAYCAN'DA: KARABAĞ, AZERBAYCAN KADAR BİZİM DE MESELEMİZDİR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AZERBAYCAN'DA: KARABAĞ, AZERBAYCAN KADAR BİZİM DE MESELEMİZDİR
25 Şubat 2020 - 20:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temasları kapsamında geldiği Azerbaycan’da mevkidaşı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 8. Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına katılmak üzere geldiği Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de resmi törenle karşılandı. Erdoğan ve Aliyev ile törenin ardından ikili görüşmeye geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev gerçekleştirdikleri görüşmede, ikili ilişkileri farklı boyutlarıyla ele almalarının yanı sıra bölgesel ve uluslararası sorunlara ilişkin fikir alışverişinde bulundular. Erdoğan, görüşmede Aliyev’e tespih hediye etti.

“TÜRKİYE- NAHÇIVAN DEMİRYOLU SİYASİ OLARAK ÖNEMLİ BİR ADIM”

Sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasi noktada önemli bir adım, özellikle Nahçıvan ve Türkiye arasındaki demir yolu konusu. Bu, özellikle Nahçıvan’ın bağımsızlığını elinden alanlara bir cevap teşkil etmektedir.” dedi.

“KARABAĞ BİZİM DE MESELEMİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yukarı Karabağ sorununa ilişkin, “Karabağ, Azerbaycan kadar bizim de meselemizdir. Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğü temelinde çözüme kavuşturulması en büyük arzumuzdur.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ile ticaret hacmi hedefine ilişkin, “(Azerbaycan ile) Ticaret hacmimizi 2023’te 15 milyar dolara çıkaracağız, hedefimiz bu.” dedi.

ALİYEV’DEN ERDOĞAN’A: VATANINIZA HOŞGELDİNİZ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ise “Azerbaycan devleti ve halkı Türkiye’nin yanındadır. Bizim birliğimiz ebedidir.” dedi. Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Vatanınıza hoş geldiniz” diyerek ziyaretin büyük önem taşıdığını belirtti. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin dostluk ve kardeşlik temelinde kurulan stratejik ilişkiler olduğunu ifade eden Aliyev, “Geçtiğimiz yıl ilişkilerimiz açısından başarılı bir yıl oldu. Sizinle birkaç kez görüştük. Enerji, ulaştırma, tüm alanlarda önemli ilerlemeler kaydedildi. Bunlara örnek olarak TANAP’ın Avrupa sınırına ulaştırılmasını kaydedebilirim.” dedi.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/cumhurbaskani-erdogan-azerbaycan-da-karabag-azerbaycan-kadar-bizim-de-meselemizdir/164112/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum